Hovedinnhold

Dette er den beste filmen

VANT: «Pulp Fiction» er den beste filmen som er laget de siste 25 årene. Foto: AFP Photo
VANT: «Pulp Fiction» er den beste filmen som er laget de siste 25 årene. Foto: AFP Photo
(VG Nett)Entertainment Wise har kåret den beste filmen som er laget i nyere tid. Er du enig?

Denne saken handler om:

«Pulp Fiction» stakk av med seieren over de 100 beste filmene som er laget de siste 25 årene.

Se lesernes filmfavoritter her.

Ny filmhistorie

PLASS TO: Ringenes Herre-trilogien kom på andre plass i kåringen. Foto: SF Norge
PLASS TO: Ringenes Herre-trilogien kom på andre plass i kåringen. Foto: SF Norge

Quentin Tarantino sin film «Pulp Fiction» skapte filmhistorie da den kom ut i 1994. Og Entertainment Weekly hyller den for dens geniale galskap, dens ironi og filmens revolusjonære struktur med at John Travolta dør, for så å dukke opp igjen i levende live. Entertainment Weekly skapte en ny struktur i filmatisk historiefortelling, men mest av alt hyller Entertainment Weekly filmen fordi den bearbeider fremtiden ved å satse på den intense her-og-nå-følelesen.
«Pulp Fiction» skøyt seg til topp-plassering og vant duellen mot «Ringenes Herre-trilogien» og James Camerons kjærlighetsepos «Titanic».

Se VG lesernes topp filmer.

Nye klassikere

KJÆRLIGHET: Kjærlighetsdramaet Titanic havnet på 3.plass Foto: Diverse
KJÆRLIGHET: Kjærlighetsdramaet Titanic havnet på 3.plass Foto: Diverse

Å kåre verdens beste film er ikke noe nytt i seg selv, men Entertainment Weekly bestemte seg denne gangen for å kåre de beste nye klassikere, altså filmer som er laget siden 1983. Dermed falt filmer som «Citizen Kane» og «Casablanca» automatisk ut av kåringen, selv om de ellers topper listene over de beste filmene.
Derimot dukker filmer som «Matrix», «Die Hard», «Edward Saksehånd», og «Casino Royale» opp på lista.
Heller ikke tegne- og animasjonsfilmene er blitt glemt og så vel «Toy Stroy», «Shrek» og «Løvenes konge» fikk kjempet seg til en plass blant de 25 beste filmene.
Både American Filminstitute (AFI) og Internet Movie Database (Imdb) har sine kåringer der henholdsvis «Citizen Kane» fra 1941 og «Gudfaren» fra 1972 topper listene. Nå som det fokuseres på nye filmklassikere får både «South Park - større, lenger og usensurert», «Beverly Hills Purk» og «Pretty Woman» plass på listen over de 100 beste filmene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film