Hovedinnhold

Her marsjerer «tyske soldater» på Karl Johan

KARL JOHAN (VG Nett) Hakekors og marsjerende tyske soldater preget paradegaten Karl Johan i Oslo i formiddag.

Det skjedde i forbindelse med innspillingen av storfilmen «Max Manus».

Antirasistisk senter har tidligere tatt til orde for totalforbud mot bruk av nazisymboler, men kommer ikke til å forsøke å stoppe innspillingen i dag

SOLDATER: Bilde tatt under innspillingen i Karl Johans gate tirsdag formiddag. Foto: Roar Dalmo Moltubak, VGTV
SOLDATER: Bilde tatt under innspillingen i Karl Johans gate tirsdag formiddag. Foto: Roar Dalmo Moltubak, VGTV

- Vi synes dette er ubehagelig. Hakekorset er et problematisk symbol, men vi har forståelse siden det dreier seg om en filminnspilling, og ikke en rasistisk handling, sier Kari Helene Partapuoli, leder ved Antirasistisk senter til VG Nett.

VGD: Diskutér filmen her!

Stortinget forandret

Som VG Nett skrev i går er det også blitt bekreftet at stortinget vil bli drapert i tyske naziflagg i forbindelse med filminnspillingen. I tillegg vil hakekorsflagg vaie fra taket på stortingsbygningen i to timer i dag.

LES: Alt om film på VG Netts filmsider!

På forsiden av bygget vil det henge et banner med påskriften «Deutschland siegt an allen Fronten» (Tyskland seirer på alle fronter).

Stortingets presidentskap har godkjent opphengingen etter anmodning fra filmprodusenten, under forutsetning av at det skjer på en dag det ikke er møter i Stortinget.

Produsent John M. Jacobsen har tidligere fortalt at man tar i bruk dataanimasjon under innspillingen av filmen, for å få Oslo til å se ut som 1945.

VG Nett følger innspillingen av filmen i dag - og kommer tilbake med mer!

STORTINGET: Slik så Stortinget ut i formiddag. Foto: Roar Dalmo Moltubak, VGTV
STORTINGET: Slik så Stortinget ut i formiddag. Foto: Roar Dalmo Moltubak, VGTV

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film