Hovedinnhold

Humlesnurr er homo

HUMLESNURR: Michael Gambon i rollen som den store trollmannen. Foto: Warner/Sandrew Metronome
HUMLESNURR: Michael Gambon i rollen som den store trollmannen. Foto: Warner/Sandrew Metronome
(VG Nett) Harry Potters mor kom med nye avsløringer om sjefstrollmannen i New York i går.

Denne saken handler om:

Ryktene har gått lenge blant Harry Potter-fans verden over. Nå tar forfatter JK Rowling endelig bladet fra munnen og avslører: Den store trollmann og rektor på «Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom», Albus Humlesnurr, er homofil.

Opplesning

Rowling kom med avsløringen under en høytlesning i et fullsatt Carnegie Hall i New York fredag. En ung fan stilte spørsmål om Humlesnurr kommer til å finne ekte kjærlighet, og forfatteren svarte kontant: Humlesnurr er homo! Salen svarte med både applaus og gisping, ifølge nyhetsbyrået AP.

Hun forklarte videre at Humlesnurr som ung ble betatt av rivalen Gellert Grindelwald, som han senere beseiret i en kamp mellom gode og onde trollmenn.

- Å bli forelsket kan til en viss grad gjøre oss blinde, sa Rowling og la til at Humlesnurr ble fryktelig skuffet da det viste seg senere at Grindelwald ble en ond trollmann.

-Humlesnurrs kjærlighet er hans store tragedie, sa Rowling videre.

Spekulasjoner

Potter-fans verden over har lenge spekulert på Humlesnurrs legning, fordi han aldri i bøkene har noen nære forhold til kvinner, og at han har en mystisk fortid full av trøbbel.

Under arbeidet med den sjette Harry Potter-filmen, «Harry Potter og Halvblodsprinsen», la Rowling merke til at manusforfatterne hadde lagt inn en passasje hvor Humlesnurr er interessert i en jente. Da måtte hun gripe inn overfor regissør David Yates, og avsløre sannheten om den store trollmannen.

Rowling er for tiden på en opplesningsturné i USA. Hun vil at bøkene hennes skal bidra til toleranse, og ber også sine unge fans om å stille spørsmål ved autoriteter.

DEN OPPRINNELIGE HUMLESNURR: Richard Harris spilte trollmannen i de to første Potter-filmene. Foto: Warner/Sandrew Metronome
DEN OPPRINNELIGE HUMLESNURR: Richard Harris spilte trollmannen i de to første Potter-filmene. Foto: Warner/Sandrew Metronome

Selv om hun har mange fans rundt i verden, er det ikke alle som liker bøkene hennes. Kristne grupper har tidligere beskyldt henne for å promotere hekseri. Forfatteren selv tror disse gruppene får flere grunner til å mislike henne etter de nye avsløringene.

Humlesnurr, eller Dumbledore som han heter på originalspråket, blir spilt av to forskjellige skuespillere i Harry Potter-filmene.

Richard Harris spilte i de to første filmene, «Harry Potter og de vises stein» og «Harry Potter og mysteriekammeret». Da han døde i 2002 ble rollen overtatt av Michael Gambon.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film