Hovedinnhold

Dette er de beste Oscar-festene

Noen av verdens mest legendariske fester arrangeres i forbindelse med Oscar

NATTENS DRONNING: Taylor Swift på Vanity Fairs Oscarparty. Denne legendariske festen feier 20 års-jubileum i år. Foto: AP Photo/Carlo Allegri Foto: AP
NATTENS DRONNING: Taylor Swift på Vanity Fairs Oscarparty. Denne legendariske festen feier 20 års-jubileum i år. Foto: AP Photo/Carlo Allegri Foto: AP
Fra torsdag til søndag arrangeres det drøssevis av brunsjer, lunsjer, middager og fester i LA i forbindelse med Oscar. Her er oversikten over de hotteste arrangementene.

Denne saken handler om:

Mange stjerner gleder seg nok veldig til årets Oscar-utdeling, men vel så viktig som en billett til selve showet, er det å stå på listen til de sagnomsuste festene som arrangeres i forbindelse med prisdrysset.

Juvelen i kronen blant disse er magasinet Vanity Fairs Oscar-party, som muligens har en av planetens mest imponerende gjestelister.

VGTV i Los Angeles: «Kon-Tiki»-gutta på plass til Oscar-fest

Les også: Harvey Weinstein fratas all ære for «Kon-Tiki»-nominasjon.

Vanlig dødelige kan bare drømme om en invitasjon, så fremt de ikke har hundretusenvis av dollar å punge ut for billetter, for noen få blir solgt på veldedighetsauksjoner hvert år.

Store navn

Vanity FairsOscar party er uansett den festen det er aller vanskeligst å bli invitert på, men du trenger ikke nødvendigvis være filmstjerne for å havne på gjestelisten.

Magasinet inviterer også de største navnene innen sport, populærkultur, business, kunst og politikk, samt folk i nyhetsbildet som stjernene er nysgjerrige på. I 1999 var for eksempel Monica Lewinsky en stor hit på festen.

Det skal angivelig være svært avslappet der inne, antagelig fordi pressen må forholde seg til svært strenge regler. I år arrangeres Vanity Fair-partyet for 20. gang, og igjen er det hotellet Sunset Tower som er åsted for begivenheten.

Les også: «Kon-Tiki» nominert til Oscar

Flere fester

Den andre store festen på Oscar-kvelden er Elton John Aids Foundation Viewing Party. Dette er en årlig veldedighetsfest som kjennetegnes ved sin stjernespekkede gjesteliste.

PÅ VEI TIL ELTON JOHN-FEST: Heidi Klum ankommer Elton John Aids Foundation Viewing Party. Foto: Pa Photos
PÅ VEI TIL ELTON JOHN-FEST: Heidi Klum ankommer Elton John Aids Foundation Viewing Party. Foto: Pa Photos

Her betaler gjestene dyrt for billettene, men det går jo til en god sak.

Man må for øvrig være bedt for å få lov til å kjøpe en billett, og prisene kan nærme seg 30.000 kroner stykket. Gjestene får en bedre middag og kan se utdelingen på storskjerm, og etterpå kan de danse og mingle med andre berømtheter.

I fjor var Katy Perry, Heidi Klum og Miley Cyrus gjester, meldte LA Times. Festen har samlet inn mange millioner av dollar til AIDS-saken gjennom årenes løp, og har også 20-årsjubileum i år. Verten Elton John pleier for øvrig å dra innom Vanity Fair-festen når hans selskap er over.

Madonna arrangerer

Elton John har lenge vært den mest berømte Oscarfest-verten, men de siste årene har han fått konkurranse fra Madonna. På søndag arrangerer popstjernen Oscar-nachspiel for sjette år på rad, også denne gangen hjemme hos manager Guy Oseary.

I fjor var det tett mellom stjernene, skrev Hollywood Reporter. Blant annet kom Leonardo DiCaprio, Nicholson, David and Victoria Beckham, Bradley Cooper, Jodie Foster, Colin Firth, Harvey Weinstein, Mila Kunis, Penelope Cruz, og Sandra Bullock.

Fest og atter fest

NAMNAM PÅ NACHSPIEL: Eksklusive godsaker serveres på det legendariske nachspielet «The Governor's Ball». Foto: AFP
NAMNAM PÅ NACHSPIEL: Eksklusive godsaker serveres på det legendariske nachspielet «The Governor's Ball». Foto: AFP

Og for dem som ikke har adgang til disse tre spektakulære festene, finnes det en rekke andre steder å gå, som den tradisjonsrike etterfesten The Governors Ball, som i år byr på godbiter fra Wolfgang Puck Catering. Ellers arrangers for eksempel Night of 100 Stars Dinner & Viewing Party på Beverly Hills Hotel.

Det er også duket for et fasjonabelt «Kon-Tiki» viewing party på luksushotellet Four Seasons, hvor alle «Kon-Tiki»-skuespillerne skal være. Det vil si nesten alle.

Hovedrolleinnehaver Pål Sverre Hagen har billett til selve showet. Det har også regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning og filmens produsenter Aage Aaberge og Jeremy Thomas.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys