Hovedinnhold

Cannes: Prisvinner-kandidat sitter fengslet for drap

FENGSLET: Aniello Arena (t.v.) slapp ut fra fengselet på dagtid for å spille i Matteo Garrones nye film «Reality». Bilde fra filmen. Foto: EPA
FENGSLET: Aniello Arena (t.v.) slapp ut fra fengselet på dagtid for å spille i Matteo Garrones nye film «Reality». Bilde fra filmen. Foto: EPA
CANNES (VG) Om italienske Aniello Arena skulle vinne pris i Cannes, kan han ikke ta den imot selv. Han soner en livstidsdom i italiensk fengsel.

Denne saken handler om:

Arena nevnes som en favoritt til prisen for Beste mannlige skuespiller i hovedkonkurransen i Cannes. Associated Press skriver at italieneren leverer «den mest bemerkelsesverdige» prestasjonen så langt i filmfestivalen.

Arena har hovedrollen i «Reality», den siste filmen fra regissør Matteo Garrone, som vant juryprisen i Cannes i 2008 med mafiafilmen «Gomorra».

«Reality» ble vist i Cannes fredag, og handler om en fiskehandler i Napoli som blir besatt av å delta på et «Big Brother»-aktig realityprogram.

På pressekonferansen glimrer hovedrolleinnehaveren med sitt fravær. Og på spørsmål om hvorfor, forteller regissøren at det var fordi han ikke fikk tillatelse fra dommeren.

- Han fikk tillatelse til å være med i denne filmen, men ikke til å reise til Cannes, sier Garrone.

REGISSØR: Matteo Garrone møtte pressen i Cannes fredag. Foto: AFP
REGISSØR: Matteo Garrone møtte pressen i Cannes fredag. Foto: AFP

Garrone visste om Arena fordi han spiller i teaterkompaniet Fortezza, et fengselkompani. Sammen med faren sin, som er teaterkritiker, har Garrone sett ham opptre.

Regissøren går ikke inn på hvorfor Arena sitter fengslet, men følge Forbes soner han en dom på 20 år til livstid for mord.

Skuespilleren har ifølge Le Parisien sittet fengslet siden 1993, og har bare vært ute av fengselet i Volterra for teaterforestillinger - og nå en filminnspilling.

- Han har sittet fengslet i 18 eller 19 år, og får bare slippe ut for å spille skuespill. På dagene var han på innspilling med oss, og på kvelden dro han tilbake til fengselet, sier Garrone på pressekonferansen.

Han hevder Arena ikke er bitter for at han ikke fikk reise til Cannes.

- Han er bare veldig glad på filmens vegne, hevder regissøren.

«Reality» konkurrerer med 21 andre filmer i hovedprogrammet om den gjeve Gullpalmen.

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film