Hovedinnhold

Twilight»-stjerne har med bestevenn til Norge - ler av rykter

- Norge ser ut som «Ringenes herre»

I OSLO: Elizabeth Reaser (36) spiller rollen som Esme Cullen i «Twilight». Foto: Scanpix
I OSLO: Elizabeth Reaser (36) spiller rollen som Esme Cullen i «Twilight». Foto: Scanpix
(VG Nett) Elizabeth Reaser (36), som spiller vampyrmamma i «Twilight», er målløs over møtet med Norge og nordmenn.

Denne saken handler om:

Det er aller første gangen skuespilleren besøker Norge, og hun angrer på at hun ikke har satt av flere dager enn tre.

- Jeg får ikke nok av arkitekturen og landskapet. Det er akkurat som å være i en annen tid og en annen verden. Det ligner på «Ringenes herre»! sier Reaser til VG Nett.

- Episk

Sammenligningen er positivt ment og skyldes ikke at skuespilleren mener nordmenn ligner hobbiter.

- Norge er bare episk vakkert. Til og med maten er annerledes enn alt annet jeg har sett. Selv om jeg er vegetarianer, er jeg veldig nysgjerrig på reinsdyrmedaljongene deres. Og de menneskene jeg har møtt, har vært enestående. Fansen er selve høydepunktet, forklarer stjernen, som onsdag kveld kastet glans over midnattspremieren på «Twilight: Breaking Dawn Part I» i Oslo.

- Jeg er så rørt over mottagelsen. Ikke i min villeste fantasi hadde jeg drømt om å bli mottatt med så mye varme, sier Reaser.

- Det ikke alle vet, er at jeg for seks år siden spilte en norsk kvinne i en film som het «Sweet Land». Jeg er redd jeg ødela språket deres fullstendig, ler skuespilleren.

Ikke kjæresten

Hun ler også høylytt av påstandene i norsk presse om at hun har med seg kjæresten Justin Kirk (42). Han er nemlig ikke kjæresten, forsikrer hun.

- Justin og jeg er bestevenner og har vært det i flere år. Vi bor i samme gate i Los Angeles. Justin er på filminnspilling i Paris om dagen og han følte seg ensom. Så han spurte om han kunne komme hit og holde meg med selskap. Justin og jeg har spilt i to filmer sammen, og er bare veldig gode venner, ler Reaser, som ikke vil røpe navnet på mannen som faktisk er kjæresten.

BARE VENN: Skuespiller Justin Kirk (42) - her på et bilde fra tidligere i år - er med til Norge. Foto: BULLS
BARE VENN: Skuespiller Justin Kirk (42) - her på et bilde fra tidligere i år - er med til Norge. Foto: BULLS

- Nå blir jeg taus, sier hun med et lurt smil når VG Nett spør.

Om vampyrsønnen

Den amerikanske filmstjernen er med i alle «Twilight»-filmene. Hun innrømmer at det i starten var litt rart å skulle spille moren til vampyrsønnen Robert Pattinson (25).

- Det var en utfordring i starten å spille moren til alle disse unge, vakre menneskene, som ikke er så veldig mye yngre enn jeg selv er. Jeg måtte gjøre rollen som «Esme Cullen» troverdig, og det handlet om å kunne vise ekte morskjærlighet, forklarer Reaser, som ikke selv har barn.

Hun opplyser at nettopp det å vise fram Esmes hjertevarme personlighet, har vært det mest utfordrende gjennom hele prosessen.

- «Esme» mistet jo en baby og har aldri kommet over den sorgen. Nå øser hun stedet all sin kjærlighet over sine vidunderlig vakre vampyrbarn, sier Reaser.

SPILLER SØNNEN: Robert Pattinson (25). Foto: WENN
SPILLER SØNNEN: Robert Pattinson (25). Foto: WENN

På spørsmål om hvordan det har vært å jobbe så tett på Robert Pattinson, som har blitt en av Hollywoods mest ettertraktede stjerner og stort sex-symbol, svarer hun:

- Robert er egentlig veldig sjenert. Og han er utrolig morsom. Han får alltid alle til å le. Robert har en helt uvanlig personlighet.

Ikke glamorøst

Reaser betror også at livet på «Twilight»-settet aldri har vært spesielt glamorøst.

- Alle tror det, men det er kun når vi reiser til premierer og tilstelninger at vi føler litt på det glamorøse livet. Hverdagen er hardt arbeid, som i de aller fleste andre jobber. Forskjellen er bare at vi får bruke disse sprø antrekkene og merkelige sminken, forklarer Reaser.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FILMAKTUELLE: Elizabeth Reaser (nr. to fra høyre) sammen med (f.v.) Ashley Greene, Jackson Rathbone og Peter Facinelli i en scenen fra den nye filmen. Foto: Summit entertainment
FILMAKTUELLE: Elizabeth Reaser (nr. to fra høyre) sammen med (f.v.) Ashley Greene, Jackson Rathbone og Peter Facinelli i en scenen fra den nye filmen. Foto: Summit entertainment


Enda en film gjenstår i «Twilight»-serien. «Twilight: Breaking Dawn II» kommer på kino til neste år.

- Jeg har ikke sett den siste filmen selv ennå og er gal av spenning! røper Reaser til VG Nett.

- Som en familie

Hun er klar over at en slik opplevelse som hun og de andre stjernene har hatt gjennom arbeidet med «Twilight», nok aldri vil komme igjen.

- Etter å ha spilt i så mange filmer sammen, har vi blitt som en familie. Vi kommer alltid til å ha kontakt. Livet har helt klart blitt forandret for oss alle fra den første filmen og fram til nå. Suksessen er ubeskrivelig. Men om fem år fra nå vil tilværelsen helt sikkert ha forandret seg igjen - for hver og en av oss. I denne bransjen kan man ikke lene seg tilbake og tro at alt er oppnådd - det er et konstant jag, sier stjernen.

- Hvordan ser du for deg livet etter «Twilight»?

- Jeg kommer fortsatt til å ha en travel timeplan, men jeg håper å få mer tid til familien min, sier Reaser, som kommer fra Michigan.

36-åringen synes det er gøy å bli gjenkjent av fremmede.

- Det slutter aldri å overraske meg. Personligheten min har nok likevel ikke forandret seg. Men jeg har blitt mer voksen, og jeg har lært meg å være mer takknemlig. Forhåpentlig har jeg også blitt en bedre skuespiller, legger hun til.

Trøster fansen

- Hva vil du si for å trøste fansen som nå gruer seg til at «Twilight»-eventyret snart er over?

- Fansen skal være klar over at de har en stor del av æren for suksessen. Da vi lagde den første filmen, var det ingen selvfølge at det også skulle bli film av de siste bøkene i serien. Og fansen kan jo se filmen om igjen. Det gjør jeg, smiler Reaser.

Reaser har spilt i flere filmer og TV-serier, deriblant «Grey's Anatomy», «Sopranos» og «The Good Wife». I januar skal hun på teaterscenen i New York, og i neste måned dukker hun opp på lerretet i USA i «Young Adult» - hvor hun spiller mot Oscar-belønte Charlize Theron (32).

- Det var fantastisk å jobbe med Charlize. Hun er en utrolig skuespiller. Jeg er full av beundring for henne, sier Reaser.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Film

Se neste 5 fra Film