Kommentar

Liten grunn til å sprette champagnen

Nyttårsrakettene har gått i været og kalenderen viser at vi har entret et nytt år. Men ellers er det meste som før.

Publisert:
iconDette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning

Det står en musserende vin i kjøleskapet vårt som skal sprettes den dagen det blir fred mellom Russland og Ukraina, skrev jeg i en leder i utgave 4 av Dine Penger-magasinet i 2022. Flasken står der fortsatt.

I samme leder skrev jeg også om det man kunne frykte som konsekvenser av krigen: Økt inflasjon, høyere renter og høyere priser på strøm, mat og drivstoff. Dessverre har alt dette slått til – og kanskje enda hardere enn det mange hadde sett for seg.

Journalist i Dine Penger, Astrid Dalen

Nyfattigdom

Lommebøkene til nordmenn – og de fleste andre på det europeiske kontinentet – blir stadig slunknere. Både i Dine Penger og i andre norske medier har det blitt skrevet om nyfattigdommen: Folk med helt vanlige inntekter sliter nå med å få det til å gå rundt økonomisk, og organisasjoner som deler ut gratis matposer melder om stadig større pågang.

Da statsminister Jonas Gahr Støre holdt sin halvårlige tale i desember var det heller ikke mye håp og optimisme å spore. – Regjeringen kan ikke løfte folk ut av verden, og vi kan ikke løfte krisen ut av Norge, sa statsministeren. Men han lovte i det minste å dele ut enda mer i strømstøtte.

Fortsatt gode investeringsråd

De økonomiske vanskelighetene rammer imidlertid ikke alle like hardt. Noen har kanskje hatt mulighet til å spare opp en del under pandemien, noen har arvet eller solgt eiendom med gevinst, mens andre igjen har godt betalte og trygge jobber.

Og Dine Penger kommer – som vi alltid har gjort – til å fortsette å gi gode råd og tips til dere som investerer i fond og aksjer. Vi har tyvstartet allerede med å la ekspertene få slippe til med tips om hvilke 15 aksjer de har mest tro på i 2023 – i et marked som også i stor grad preges av global uro og etterdønninger av pandemi.

Vil vil høre fra dere!

Samtidig som investeringer fortsatt vil være «grunnstammen» hos oss, tenker jeg at hvis Dine Penger-redaksjonen skal ha ett nyttårsforsett i år, så bør det være dette: Vi skal også skrive for og om de av dere som nå – kanskje for første gang – kjenner på stor usikkerhet rundt egen privatøkonomi.

Har dere historier dere vil dele eller tips til hva vi bør skrive om i 2023, vil redaksjonen gjerne høre fra dere.

La oss håpe på et godt nytt år.

Publisert: