Økonomiekspert Hallgeir Kvadsheim

Hallgeir Kvadsheim (52) er siviløkonom, programleder i «Luksusfellen» og mye, mye mer.

Publisert:

Hos Dine Penger gir Kvadsheim sine beste råd for din privatøkonomi hver eneste uke.

Rogalendingen Kvadsheim, fra det lille stedet Kvassheim på Jæren, er mest kjent som programleder i Viaplay-programmet «Luksusfellen», som han har vært en del av siden 2007.

Høsten 2022 kommer sesong 23 av programmet, også da med Kvadsheim som en av ekspertene.

Våren 2022 skrev Kvadsheim om hva han har lært – og 13 ting vi alle kan lære om privatøkonomi – fra årene i «Luksusfellen.

«Spesielt når det kommer til hverdagsøkonomien er det mange gode grep å merke seg, se for eksempel punkt 3, 5, 7 og 11», skriver han.

Kvadsheim, som er yngst av seks søsken, er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen.

På den tiden gikk han i skinnfrakk og boots, med langt lyst hår, har han fortalt VG i et intervju. I det samme intervjuet sier han om seg selv:

– Mor prentet i oss at det var for ekstraordinært å stoppe på gatekjøkken når det bare var en halvtimes kjøring hjem. Fremdeles synes jeg det er forferdelig å betale 200 kroner mer for en flybillett bare fordi jeg bestiller en dag for sent. Og jeg sjekker alltid hvor jeg finner de billigste joggeskoene, jeg går aldri inn i første og beste sportsbutikk. Det gjør vondt å betale uten å sjekke om jeg kan få det rimeligere.

Disse egenskapene kommer selvsagt godt med når Hallgeir gir sine råd til Dine Pengers lesere. Det kan være i ukentlige nettmøter, eller grundige guider, slik som her:

Pluss content
Les også

Kvadsheims beste triks for å takle rentehoppene – og tre grep alle bør gjøre

Her er Hallgeir Kvadsheims beste triks - og tre grep alle bør gjøre.

Det kan også være ulike saker hvor han som en av flere eksperter kommer med sine tips om ulike temaer innenfor personlig økonomi, som her:

Pluss content
Les også

Disse fondene får terningkast seks akkurat nå

Leter du etter beste indeksfond eller beste aksjefond? Vi sammenligner nesten 200 fond.

Den første jobben til Hallgeir etter endte studier var for øvrig som journalist i Dine Penger.

Og visste du at Hallgeir er med i podkasten «Pengerådet», sammen med vår journalist Andreas Fredriksen, hvor de både svarer på fire leserspørsmål og går gjennom et aktuelt tema hver uke.

Sjekker du Hallgeir på sosiale medier, kan du for eksempel se på Twitter at han er «Glad i rock, middelmådige fotballag og lavpanna humor». Favorittlagene hans er Viking og Aston Villa.

Kvadsheim har også sin egen Instagram-profil, hvor han deler litt bilder fra både jul og jobb.

I tillegg til å skrive for Dine Penger er Kvadsheim blant annet medeier i Inkassoregisteret, samarbeider med Høyskolen Kristiania og driver også nettsiden Pengeverkstedet.

Privat er han gift med halvt skotske Sella, og paret har tre barn.

Pssst! Vil du sjekke ut de siste rådene fra Hallgeir Kvadsheim? Her har vi samlet alt innhold med Hallgeir.

Hallgeir Kvadsheim er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Publisert: