Kommersielt innhold fra VG Annonse
no-qledtv-q9fn-qe65q9fnatxxc-midnight-NO-min-120759183.jpeg

TV-kupp du gjør på Black Friday

Black Friday nærmer seg, og mange nordmenn håper på å kunne gjøre et utrolig TV-kupp. Her får du oversikten for å forberede deg best mulig til den store dagen.

En TV er i dag gjerne midtpunktet i stuen, og for mange er den vel så mye et møbel som et underholdningssenter. En ny TV skal ikke lenger bare plugges til antennen, den skal la deg streame Netflix, lytte til musikk og ta imot sendinger fra telefonen din lekende lett. Uansett hvordan du vil underholdes, skal TV-en din gjøre det enkelt, raskt og med nydelig bildekvalitet.

Tips: Ikke kjøp ny TV før du har sjekket Black Friday-tilbudene.

Utviklingen har gått i ekspressfart de siste årene. Frem til starten av tusenårsskiftet var fortsatt kasse-TV-ene dominerende, før LCD og plasma tok over. Selv om TV-ene da ble flate, har innmaten endret seg betraktelig i nyere tid. Det har gitt oss slanke TV-er med lekkert design, men ikke minst nye teknologier som OLED og QLED, og da en bildekvalitet vi for kort tid siden bare kunne drømme om.

I en jungel av ord, uttrykk og tekniske begreper kan det likevel være desto vanskeligere å velge modellen som er det beste kjøpet for akkurat deg. Det finnes ingen TV som passer alle, men heldigvis er det et fåtall av egenskaper som står sentralt når du skal velge.

TV-kjøp på Black Friday

Det er nemlig blant TV-er du trolig kan gjøre noen virkelig ville kupp under Black Friday, og mange modeller selges gjerne i begrenset opplag. Det er derfor lurt å forberede seg. Her får du listen over de beste modellene akkurat nå, som vi forhåpentligvis ser på tilbud, og noen generelle tips til hva du skal se etter.

Sjekk dagens beste tilbud på TV-er her »

Beste TV akkurat nå

Gigantene på TV-markedet er Samsung, LG, Philips, Sony og Panasonic, som kniver om å kunne gi deg den beste og mest unike TV-en på markedet. Noen kan henges på veggen og være kamuflert som et elegant, ekte bilde, mens andre er store og minimalistiske. Her følger listen over det som akkurat nå er de ti beste TV-ene på markeet, uavhengig av pris, kåret av Tek.no.

Sjekk prisene på disse TV-ene under Black Friday:

Samsung QE65Q9FN

no-qledtv-q9fn-qe65q9fnatxxc-midnight-NO-min-120759183.jpeg
Gå til produktet

Samsungs nye Q9-serie er basert på selskapets egne QLED-teknologi, som både skal være lyssterk, gi fantastisk bildekvalitet og samtidig klarer å holde et godt sortnivå. Rammen er tynne og gir en elegant design. Siden TV-en bare bruker én kabel opp til panelet kan du henge den lett på veggen uten en stor kabelklase opp til den. Denne modellen har også en egen «Ambient mode», som gjør at TV-en kan vise malerier og bilder når den ikke står på. På den måten får TV-en samme funksjon som et bilde når den er slått av, ikke blir en stor og sort flate i rommet.

Sjekk dagens beste pris på TV-en Samsung QE65Q9FN her »

Sony Bravia KD-65AF9

Sony Bravia KD-65AF9.jpg
Gå til produktet

Sony stiller også med en av markedets beste TV-er. Deres modell er basert på OLED-teknologien, som i seg selv gir et meget godt sortnivå og slående farger. Det er flere spesielle egenskaper ved denne modellen; den står direkte på underlaget, uten fot, som en gigantisk bilderamme. Selve glasset i panelet faktisk også høyttaleren, som skal gi meget god lyd. Sony har valgt Android som operativsystem, noe som blant annet gjør at Chromecast er integrert. TV-en har også en egen Netflix-modus slik at du enkelt kan strømme filmer gjengitt akkurat slik skaperen ønsker.

Sjekk dagens beste pris på TV-en Sony Bravia KD-65AF9 her »

LG OLED55E8PLA

LG OLED55E8PLA.jpg
Gå til produktet

Dette er TV-en som svever i rommet, takket være en glassplate som kobler TV-en mot foten, samtidig som den ellers har slanke rammer. LG er kjent for sin OLED-teknologi som de selv var pioneren av, som virkelig skulle vises frem med denne modellen. Fargene fra LGs OLED er gode, og med en egen pekekontroller og operativsystem skal den være enkel å bruke. Integrert i TV-en kommer det også et veldig bredt spekter av forskjellige bildemoduser du kan velge blant, for å få akkurat det bildet som passer deg når du ser på sport, spiller eller ser film

Sjekk dagens beste pris på TV-en LG OLED55E8PLA her »

Philips 65POS873

Philips 65POS873.jpg
Gå til produktet

Philips ruver også høyt på topplisten over de beste TV-ene for tiden, med det som faktisk var deres første TV på 65 tommer med OLED-teknologi. Som de andre OLED-modellene betyr det ypperlig bildekvalitet. Også denne TV-en har Android på innsiden, og er klar for Google Assistant. Det gjør at du kan snakke til TV-en for å kontrollere den, eller for å finne filmer å se. Philips er også de eneste med «Ambilight»-teknologi, som lyser opp veggen bak TV-en med fargespillet fra bildet. Dette gir en følelse av at bildet er større enn det er, og forlenger filmopplevelsen inn i rommet.

Sjekk dagens beste pris på TV-en Philips 65POS873 her »

Samsung QE65Q8DN

Samsung QE65Q8DN.jpg
Gå til produktet

Den siste TV-en på topplisten er også fra Samsung. Navnet er Q8, som da gjør den til lillebroren til Q9. Det betyr litt færre finesser, men likevel den spennende QLED-teknologien og full 4K-oppløsning. Med en enkel og god fjernkontroller, som automatisk kobler seg mot de andre enhetene dine, skal du få god brukervennlighet. Det fine med denne modellen er at den på tross av gode egenskaper, gjerne er hakket billigere enn toppmodellene.

Sjekk dagens beste pris på TV-en Samsung QE65Q8DN her »

Slik finner du den beste TV-en

Jobben med å finne den beste TV-en for akkurat deg er naturlig nok en individuell vurdering. Det er ingen enkelt modell som passer alle, men det finnes en god del skrevne og uskrevne huskeregler  som hjelper deg i valget.

Det første du bør gjøre deg opp en mening om er størrelsen. Størrelsen må du se i forhold til rommet du skal ha TV-en i, og viktigst av alt er avstanden fra sofaen til der du vil ha TV-en. Med for stor TV blir den veldig dominerende i rommet, samtidig som du må snu på hodet for å se hele bildet. Er den for liten kan det bli vanskelig å se.

En generell huskeregel er at du kan måle avstanden fra sofaen til der du vil ha TV-en, og dele avstanden på seks. Er det 3 meter, altså 300 centimeter, vil en TV på rundt 50 tommer være passende(300/6=50). Ser du mye på film må du gjerne legge på et par ekstra tommer.

Utover størrelsen kan man stort sett se på et TV-kjøp fra to sider: Enten så jakter du etter noe billig, eller det beste kjøpet du kan gjøre innenfor rimelighetens grenser. For den første kategorien er pris spesielt viktig, for den andre er det viktig at TV-en har egenskaper som gjør at den kan vare lenge og har meget god bildekvalitet - helst uten at du må tømme sparekontoen helt.

Den billigste TV-en?

Selv om du skal handle TV på budsjett må ikke det nødvendigvis bety at du går på kompromiss med alt, og ender opp med å bruke noen tusenlapper på en dårlig opplevelse. Det er faktisk blant de rimeligere modellene, gjerne rundt 3000-5000 kroner, at du kan få ekstremt mye for pengene - selv om det kanskje ikke er drømme-TV-en du kjøper.

Skal du ha TV på lavt budsjett må du gjerne velge en mindre variant, gjerne rundt 40 tommer. Disse er også titt og ofte på tilbud, samtidig som de gjerne er noen år gamle. At teknologien er noe eldre enn toppmodellene betyr på ingen måte ikke at disse modellene er direkte dårlige. Du kan få både 4K-oppløsning, HDR-støtte og en TV full av apper selv for et budsjett rundt 3000-5000 kroner, om du følger med på tilbudene.

Den store forskjellen er at du stort sett må ta deg til takke med LCD-teknologi, som er et annet kjennetegn du bør se etter. Mer moderne teknologi som OLED og QLED leverer vesentlig bedre bildekvalitet, og betyr stort sett en TV med bedre design. Likevel en LCD-basert TV leverer mer enn god nok kvalitet for deg som kjøper på budsjett.

Sjekk dagens beste tilbud på billige TV-er her

Det beste TV-kjøpet?

For deg som er på jakt etter det beste TV-kjøpet, ser vi for oss at du ikke ønsker å kjøpe deg det beste til enhver pris. Det er tross alt TV-er på det norske markedet til rundt 200 000 kroner. Du har imidlertid lyst på en TV som har tilnærmet alt av ny og fremtidssikker teknologi for den beste bildekvaliteten, en rekke apper som enkelt gir deg en bedre underholdningsopplevelse og ikke minst en moderne og lekker design som sklir inn i stuen. Det koster deg litt, men du vil ta deg råd til det som en investering i hverdagsunderholdning over mange år.

For TV-er i dette sjiktet bør du først som sist sikre deg at TV-en du ser på har OLED eller QLED-teknologi. Teknologiene er ikke de samme, men felles for de begge er at de er utgangspunktet for å få den beste bildekvaliteten på markedet. Når du først har blinket deg ut en av de to teknologien er det nesten garantert at denne også har 4K-oppløsning med HDR-støtte, som du også bør holde øynene oppe for. De tre teknologiene gir deg den beste bildekvaliteten, samtidig som de gjør investeringen din mer fremtidssikker.

Det er riktignok fortsatt relativt lite innhold du kan oppdrive i ekte 4K-oppløsning, og i praksis finner du det stort sett på Netflix, men dette vil det bare bli mer og mer av i fremtiden. Samtidig vil en TV med 4K-støtte også gi deg et bedre bilde når du ser på innhold i vanlig HD-oppløsning, fordi TV-ene har smarte løsninger som skalerer opp HD-bildet til 4K.


Når du først investerer i en TV i dette prissjiktet bør du også velge en med et moderne, elegant og stilrent design. Skal du henge TVen på veggen bør du også se etter de modellene som er bygget slik at det kun går én tynn kabel ut av selve TV-panelet for både strøm og bildesignaler. Det gjør at TV-en henger mye penere på veggen.

Forsikre deg gjerne også om at TV-en kommer med de appene du bruker mye, fra Netflix og Spotify til mer spesifiserte tjenester. Med flere apper direkte i TV-en blir det rett og slett mer smidig for deg å se på akkurat det innholdet du vil, når du først har slengt deg godt ned i sofaen. Det vil du sette pris på over tid. Nye TV-er har gjerne også smarte fjernkontrollere som automatisk kan ta over alle de andre fjernkontrollene dine, slik at du kun trenger én kontroller på stuebordet.

Sjekk dagens beste tilbud på TV-er her »

Elektronikk-butikker

  1. NetonNet
  2. Komplett
  3. Power
  4. CDON
  5. Elkjøp
  6. Eplehuset
  7. Teknikmagasinet
HBO Max logo Black Friday
E-Wheels logo Black Friday