Kommersielt innhold fra VG Annonse
julegenser-2018.jpg
JULEGENSER: Vi gir deg 2018s styggeste, fineste og dyreste julegensere på markedet.

Julegenser: Dette er årets julegenser-nyheter!

Årets kuleste julegenser finner du her til herre og dame. Vi har plukket ut favorittene for 2019.

«Stygg julegenser» har blitt en trend her i Norge, og i juletider ser vi flere og flere nordmenn som stolt bærer den varme genseren med et spesielt julemotiv på. Den amerikanske og britiske juletradisjonen har altså for lengst entret vårt land, og har blitt mote de siste årene. Fellesnevneren er at genserne skriker etter oppmerksomhet, og brukes selv på jobb i desembermåned. Julegenser-trenden har med andre ord tatt helt av!

Julegenser finner du her

Julegenser 2019: Morsomme nyheter

Vi gir deg våre absolutte anbefalinger for årets «stygge» julegenser.

Sjekk ut alle nyhetene her!

RAKFISK-genser finner du her - PEIS-genser får du her - morsomme figurer som alver, nisse og snømann finner du her - OLAF-genser finner du her

Årets julegenser 2019 er tilgjengelig

Vi gir deg de beste julegenserne til herre og dame. Velg mellom glorete julegensere til mer diskré varianter med reinsdyr på. Er du av den oppmerksomhetssyke typen, kan bjeller og lys på genseren være noe for deg.

Årets julegensere begynner å bli utsolgt! Kjøp din favoritt før det er for sent. VI gir deg de beste julegenser-tipsene.

Julegenser til herre

JULEVEST! Det er kult. Kommer til å bli en hit blant gutta. Sjekk her!

Genseren "All I Want Is Akevitt" var fjorårets bestselger. Nå har den endelig kommet tilbake på lager. Her får du tak i den.

Denne genseren er en klassiker til jul. Er du ikke glad i prydende mønster, bjeller eller lys, så er dette et særdeles godt julegenser-valg i 2018. Sjekk ut "Kvelden før Kvelden"-genseren her.

Dette blir årets store hit, spår Julegenserbutikken. "Make It Rein" sørger for julestemning med 12 blinkende ledlys. Sjekk prisen på julegenseren her.

Julegenser til dame

Vi har også plukket ut de fire beste julegenserne til dame.

Årets favoritt? Denne julegenseren har ALT. Her får du tak i den.

"Kvelden før Kvelden"-genseren er en sikker vinner i julestria. Dette er den perfekte strikka julegenseren. Sjekk prisen her!

Lekker julegenser(!) som allerede begynner å bli utsolgt. Sjekk om genseren er i din størrelse her.

Den perfekte alvegenseren får du her. Bli en av de søte, snille og uerstattelige hjelperne til nissen.

Sjekk ut alle julegenserne for 2019 her!

Coolstuff har også lansert årets julegenser. Her finner du dem! Velg ditt favorittmotiv.

En helt egen julegenser-dag

Ikke nok med at julegenser har blitt populært blant nordmenn, men nå finnes det en egen dag for å kle seg med de stygge, fine, glorete og spesielle genserne: National Ugly Christmas Sweater Day, som feires den tredje fredagen i desember hvert år.

21. desember skal du altså ta på deg den spesielle genseren - og være stolt av det! Bruk den stygge julegenseren på jobb, skole, i bursdag eller selskap. Dette er vår julegenser-dag!

Historien om julegensere

Det glade 80-tall beskrives som et tiår med mange ulike klestrender. Her dukket den nå omdiskuterte julegenseren opp, og har siden da prydet mange julebilder og julearrangementer med familie og venner, og på jobb. Julegenser-ikonet Bill Cosby skal ha promotert den stygge julegenseren gjennom "The Cosby Show", og genseren fikk senere "hjelp" fra filmen National Lampoon’s Christmas Vacation, ifølge Time.

Det skulle likevel ikke ta helt av før på 2000-tallet. Bok om julegenser ble lansert i 2001, Ugly Christmas Sweater Party Book: The Definitive Guide to Getting Your Ugly On, og siden har det eksplodert. Google Trends viser også til enorm interesse for julegenseren fra 2014 og frem til i dag.

De senere årene har vi også sett de store kleskjedene med egne kolleksjoner, deriblant H&M. I Norge har vi også en helt egen julegenserbutikk.

Norges julegenserbutikk

Julegenserbutikken er den største nettbutikken i Norge som selger de spesielle plaggene hvert år. Her finner du alt fra julegenser med lys til julegenser med med stygge og morsomme mønster.

Les også: Årets julekalender

Black Friday 2020 tilbud og rabatter