Kommersielt innhold fra VG Annonse
google-home.jpg

Derfor er Google Home årets julegave

Her gir vi deg en kjapp innføring i hvorfor du bør kjøpe Google Home i julegave til dine nærmeste. Vi gir deg også noen tips om hvor du muligens kan gjøre en god deal på Black Friday.

Først og fremst, Google Home gjør livet enklere. Nå kan du ytre noen kommandoer ut i løse luften i hjemmet ditt, og teknologien utfører det du befaler, uten at du må dra frem mobilen, finne lysbryteren på veggen eller fjernkontrollen under sofaen. Google Home er jo rett og slett en drøm som har blitt til realitet.

Men det er flere grunner til at Google Home er årets julegave. Her er noen:

  1. Den snakker norsk. Google Home er til nå den eneste smarthøyttaleren som forstår norsk og blir trolig det en god stund fremover.
  2. Den er ikke dyr. Home Mini koster under fem hundre kroner , mens du må ut med ca femten hundre kroner for Google Home.
  3. Den er lett å bruke for folk i alle aldre. Unge teknologi-interesserte vil selvfølgelig bli kjempeglade for en taleassistent, men hvor hyggelig er det ikke å gi besteforeldrene dine muligheten til å styre TVen eller radioen med stemmen? Det eneste du trenger er en smarttelefon, så er du i gang
  4. Det er så langt støtte for Spotify, Netflix, Youtube Music, Viaplay samt at VG og NRK har integrasjoner, men det er ventet at tjenestene vil komme på løpende bånd ila 2019.

Google Home-priser

  1. NetonNet
  2. Power
  3. Komplett
  4. Elkjøp
  5. Dustinhome
  6. Kjell & Company

Hvilken Google Home-variant?

Begge er jo ledsaget av Google Assistant, men i Google Home får du jo en ordentlig høyttaler på kjøpet. Er du opptatt av lydkvalitet og hører mye på musikk er derfor Home absolutt å anbefale. Er du ikke opptatt av lydkvalitet og har et større hjem kan Home Mini være et godt valg. Her får du tre stykker til samme pris som hovedutgaven, og kan dermed plassere én i stua, på kjøkkenet og på soverommet i en annen etasje for eksempel. Dessverre er det ikke mulig å koble til eksterne høyttalere til Home Mini, dette ville vært et stort pluss.

Her får du tak i Google Home nå.

Finnes det andre alternativer?

I dag så er Apples Homepod samt Amazons Echo og Echo Dot de eneste reelle alternativene til Google Home og Home Mini. Den store forskjellen er at Amazons Alexa ikke har støtte for norsk, mens Apples Siri rett og slett ikke er god nok på talegjenkjenning og intelligens. Prismessig ligger de også ganske likt, med unntak av Homepod som du må ut med over det dobbelte for. Helt til slutt må vi jo nevne Sonos 1 som har støtte for talestyring, men som ikke har fått støtte for hverken Google Assistant eller Amazon Alexa. Det er tvilsomt at dette vil være klart med det første, så om man ønsker å kunne bruke talekommandoer før uti 2020 vil vi anbefale å styre unna denne.

Følg med på Black Friday-tilbudene her på siden, kanskje vil man kunne gjøre en god deal i tiden fremover. God julehandel!

Black Friday 2020 tilbud og rabatter