... loading
Kommersielt innhold fra VG Annonse

Black Friday

25. november 2021

...
... loading

Populære tilbud 🔥🔥🔥

Black Friday er en av årets største handledager med ekstreme salg, tilbud og rabatter hos de fleste butikkene og nettbutikkene i Norge. Handledagen har sitt utspring fra USA (ikke overraskende), og er for mange begynnelsen på den hektiske julegavehandelen. I Norge ser det ut til at Mac1.no begynte med Black Friday-stuntet allerede i 2006 med markedsføring av Apple-produkter, men det begynte først å bli lagt merke til i 2010 da Norwegian Outlet på Vestby og Komplett lanserte sine tilbud og ville rabatter. Siden den gang har det bare eskalert i enorm fart, og i 2021 vil nok Black Friday være å se i så og si alle norske og utenlandske nettbutikker.

Black Friday kommer alltid etter Thanksgiving og foregår siste fredag i november hvert år, og datoen er satt til å være 26. november 2021. Tilbudene begynner ofte ved midnatt i nettbutikkene, natt til Black Friday og det har medført at mange av nettbutikker sine servere har tatt kvelden. Trafikken er enorm og forbrukerne handler i vill fart. «Svartfredag» som Språkrådet vil ha det til, er en dag vi anbefaler at du holder et utkikk med. Det er enkle grunner til det, men la oss liste opp noen gode grunner til at du bør handle på Black Friday.

Nettbutikkene pleier å holde tilbudene tett til brystet før selve handledagen begynner, så det gjelder å gjøre seg klar til de store salgene. Sett av tid til shopping, sett opp prisvarsel og lag kontoer i dine favorittbutikker. Da er du klar for å handle!

Når er Black Friday i år?

I 2021 er Black Friday, som også kalles for «svart fredag», den 26. november i uke 47.

5 tips til Black Friday

 1. Du kan spare mye penger. Bruk for eksempel Prisjakt for å sammenligne priser og se at tilbudet faktisk er reelt. Viktig å få med seg oppdaterte priser og produktets prishistorikk.
 2. Følg med i nettbutikker og her på Black Friday for å få med deg de beste tilbudene, rabattene og salgene.
 3. Flere nettbutikker kjører timetilbud, og da kan du gjøre virkelig gode kjøp. Vi gir deg live-oppdateringer her.
 4. Du kan ofte kombinere VG Rabattkoder med nettbutikkenes egne rabatter. Da kan du spare mye penger!
 5. Shop smartere med lojalitetsprogrammer som KickBack, og få tilbake penger når du handler.

Vi samler alle rabatter fra VG Rabattkoder, de beste prisene fra Prisjakt og våre shoppingeksperter vil gi deg de beste tilbudene fra Black Week, Black Friday og Cyber Monday på ett og samme sted.

Her finner du alle Black Friday-tilbud.

Black Friday har blitt til Black Week

Den elleville handledagen har blitt så populær at flere nettbutikker lanserer gode tilbud gjennom hele uken. Allerede nå kan det være lurt å melde seg på nettbutikker sine egne nyhetsbrev, prisvarslinger og følge med i sosiale medier-kanaler. I tillegg bør du følge med på VG Black Friday for å finne de beste tilbudene gjennom hele salgsperioden.

Gode tilbud, rabatter og salg vil være tilgjengelig gjennom hele salgsuken, hvis vi skal se tilbake på 2018. CDON hadde mange timesalg, Get Inspired hadde ville priser gjennom mange dager, Boozt senket prisene på merkeklær - det er altså noe å finne for alle i mylderet av Black Week-tilbud i norske og utenlandske nettbutikker.

Derfor bør du handle på nett

I nettbutikkene kan du handle i fred og ro, slippe kø og kaos, parkeringsproblemer og utsolgte varer fordi du ikke var rask nok til butikkhylla. Nettbutikkene er også døgnåpne og du kan enkelt legge produkter i handlekurven, og få alt levert på døra eller til nærmeste postkontor noen dager etter kjøp. Merk deg likevel at leveringen kan ta noe lengre tid enn vanlig på grunn av et enormt trykk hos Posten, PostNord og andre distributører. Samtidig er det ofte kaos på lagrene til de store nettbutikkene.

Nettbutikkene tilbyr ofte fri frakt, gratis retur og enkelte har prisgaranti. Med prisgaranti kan du også be om differansen om produktet blir billigere i løpet av Black Week, Black Friday eller på Cyber Monday. Du sikrer deg altså mot å bli lurt! Hvis du er usikker på pris, sjekk prissammenligningstjenesten Prisjakt.

De mest populære produktene under Black Friday

Elektronikk er en svært populær kategori denne fredagen i november, og skal du sikre deg ny telefon, høretelefoner, TV, spillkonsoll, jakke, høyttaler, PC, smartklokke, drone eller annet, bør du allerede nå melde deg på Prisjakt sin prisvarsling.

Topp 10 populære produkter fra 2017:

 1. Apple iPhone 7 32GB
 2. Sony Playstation 4 Slim 500 GB
 3. Samsung Galaxy S8 SM-G950F-64GB
 4. JBL Xtreme
 5. Nintendo Switch
 6. Bose QuietComfort 35 II
 7. Apple iPhone 8 64GB
 8. Apple Macbook Air
 9. FIFA 18
 10. Sony Playstation 4 Pro 1TB

I tillegg bør du følge med her for oppdaterte tilbud, rabattkoder og salg.

Butikkene nordmenn handler i

Svært mange butikker senker prisene på populære produkter denne uken i november. Mange produkter blir rekordbillige, mens andre produkter kan tilsynelatende være dyre og ikke særlig lukrative.

Vil du sjekke favorittbutikken din for gode tilbud? Her er vår gigantiske butikkoversikt.

Ikke bare Black Friday

Det ser ikke ut til å bli færre salgsdager i årene som kommer, og nylig har store utenlandske konsepter fått fotfeste på det norske markedet: Singles’ Day og Green Friday. Singles’ Day er en motvekt til den velkjente Valentines Day, og er også større enn Black Friday på verdensbasis, mye takket være nettgiganten Alibaba.

Singles’ Day skjer alltid den 11. november hvert år, og elektronikk-butikkene Power og Elkjøp ble i 2017 med på salgs- og kjøpefesten. Dagen handler kort og godt om å feire singeltilværelsen.

Green Friday er vårens svar på Black Friday, og har (dessverre) ikke noe med miljøet å gjøre. Det var CDON som startet med Green Friday i 2016, og har siden eskalert i tilbud og rabatter til forbrukerne. Det har på lik linje med utviklingen av Black Week og Black Weekend, blitt Green Week og Green Weekend. Salgsfesten med tilbud og rabatter utvider seg til glede og misnøye for forbrukerne.

Green Friday foregår den siste fredagen i april hvert år, og Green Weekend følger derfor den siste helgen i april. Her kan du få med deg alle rabattene og salgene i april hvert år.

Er Black Friday bare én dag?

Har butikken jeg vil handle i tilbud på Black Friday?