1/5 Volvo XC60 SUV sett forfra
2/5 Volvo XC60 SUV sett bakfra
3/5 Volvo XC60 SUV interiør
4/5 Volvo XC60 SUV sett fra siden
Del på Facebook

Volvo XC60

Pris fra kr 600 000,-

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

  • Dieselbil, selvladende hybridbil eller ladbar hybridbil
  • Suv
  • 505 liter bagasjerom
  • Seks gir
  • 5.8 l/100km (WLTP)
  • 150 hestekrefter

Volvo XC60 er en god og kapabel mellomstor SUV, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet ypperlig for de fleste bruksformer og når du trenger ekstra plass og kjøreopplevelse på tur. Bilen er samtidig blant de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Bagasjerommet er på 505 liter og dermed en fullt brukbar størrelse, men dette er tross alt en mellomstor SUV. Som en mellomstor bil har den fem dører og fem seter. XC60 er en bil som er 4,688 meter lang, hyggelige 1,902 meter bred og veier fine 1,729 tonn. Volvo XC60 er en mellomstor, fin og sterkere priset bil, der den billigste versjonen av modellen ikke fås med firehjulstrekk. Bilen kan konfigureres med hengerfeste, og bilen er registrert for en nyttelast på 2300 kilo.

XC60 er å få kjøpt i 19 varianter. Bilen kommer som en dieselbil, selvladende hybridbil og ladbar hybridbil, og du får den også både med manuelt gir og automatgir. Akselerasjonen fra 0 til 100 km/t er på 10,2 sekunder, noe som gjør den til en bil med en spenstig akselerasjon ut av blokka, og toppfarten er på 190 km/t. XC60 er tross alt en av de noe mer kostbare modellene på markedet, så man har ikke nødvendigvis akselerasjon og hurtighet i fokus. Garantien er fem år, eller 100 000 km.

Bilens sikkerhet

Standardkonfigurasjon:
Sikkerhet for voksne
98%
Sikkerhet for barn
87%
Sikkerhet for forgjengere
76%
Vurdering av automatiske sikkerhetsfunksjoner
95%

Som en mellomstor og noe dyrere bil har Volvo XC60 solid utvalg av utstyr. Bilen kommer som standard med sju kollisjonsputer, kollisjonsvarsler, automatisk nødbrems for fotgjengere, elektrisk bagasjeluke, innfellbare speil, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, og nøkkelfri lås, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; ryggekamera, elektrisk seteregulering, parkeringsassistent, dynamisk fartsholder, panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Akkruat hva utstyret koster, og hva som er inkludert, ser du i utstyrstabellen. Merk at forhandlere gjerne selger ekstrautstyr i spesifiserte pakker

Det finnes 19 forskjellige varianter av Volvo XC60.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »