1/4 Volvo V90 stasjonsvogn sett forfra Foto: Volvo
2/4 Volvo V90 stasjonsvogn sett bakfra Foto: Volvo
3/4 Volvo V90 stasjonsvogn interiør Foto: Volvo
4/4 Volvo V90 stasjonsvogn sett fra siden Foto: Volvo

Volvo V90

621 000,-

MotortypeHybrid / Hybrid (ikke-ladbar)
ChassisStasjonsvogn
GirkasseAutomat
Bagasjerom560 liter
Hestekrefter197 - 390 hk
Rekkevidde57 km

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Volvo V90 er en god og romslig stor stasjonsvogn, og ut fra bilens størrelse er den nok blant annet romslig nok for en hel familie, og for familieturer til sjøkant og hytta. Bilen er samtidig blant de mellombrede variantene der ute. Bak i bilen får du et bagasjerom på 560 liter, som altså er en solid størrelse blant bilene på markedet, men dette er tross alt en stor stasjonsvogn. Når du først kjøper en stor bil som dette får du selvsagt fem dører og fem seter. V90 er videre en bil som er 4,945 meter lang, fine 1,89 meter bred og veier fine 1,759 tonn. Volvo V90 er en stor, romslig og høyere priset bil, der forøvrig den enkleste utstyrsvarianten ikke kommer med firehjulstrekk. Bilen kan fås med hengerfeste montert fra fabrikk, og bilen er registrert for en nyttelast på 2000 kilo.

V90 kommer i 18 varianter. Bilen kommer som en dieselbil, ikke-ladbar hybridbil og ladbar hybridbil, og du får den med automatgir. Fra du klemmer ned gasspedalen og til du når hundre kilometer i timen vil det ta 8,5 sekunder, noe som gjør den til er en kapabel og responsiv bil, og toppfarten er på 180 km/t. V90 er tross alt en av de noe mer kostbare modellene på markedet, så man har ikke nødvendigvis akselerasjon og hurtighet i fokus. Som nybil får du en garanti på fem år, eller 100 000 kilometer.

Når dette er en stor og høyere priset bil har Volvo V90 stort utvalg av utstyr. Bilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, kollisjonsvarsler, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, nøkkelfri lås, elektrisk bagasjeluke, innfellbare speil, automatisk nødbrems for fotgjengere, og dynamisk fartsholder, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; elektrisk seteregulering, parkeringsassistent, panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Nøyaktig listepris ser du i utsyrstabellen, og merk at forhandlerne gjerne selger utstyret i pakker.

Det finnes 17 forskjellige varianter av Volvo V90.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Bilens sikkerhet

Standardkonfigurasjon:
Sikkerhet for voksne
95%
Sikkerhet for barn
80%
Sikkerhet for forgjengere
76%
Vurdering av automatiske sikkerhetsfunksjoner
93%