1/4 Volvo V60 Cross Country stasjonsvogn sett forfra
2/4 Volvo V60 Cross Country stasjonsvogn sett bakfra
3/4 Volvo V60 Cross Country stasjonsvogn interiør
4/4 Volvo V60 Cross Country stasjonsvogn sett fra siden

Volvo V60 Cross Country

Pris fra kr 595 000,-

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

  • Dieselbil eller bensinbil
  • Stasjonsvogn
  • 898 liter bagasjerom
  • Åtte gir
  • 5.9 l/100km (WLTP)
  • 190 hestekrefter

Volvo V60 Cross Country er en god og anvendelig mellomstor stasjonsvogn, og ut fra bilens størrelse er den nok blant annet ypperlig for de fleste bruksformer og for avslappende kjøreturer med rom for det meste. Bilen er og blant de mellombrede variantene der ute. Bagasjerommet er på 898 liter og dermed blant de større bagasjerommene sammenlignet med biler flest, og litt avhengig av bruk tror vi dette passer sammen med at bilen er en mellomstor stasjonsvogn. Dette er en mellomstor bil med fem dører og fem seter. V60 Cross Country er videre en bil som er 4,784 meter lang, hyggelige 1,85 meter bred og veier hyggelige 1,784 tonn. Volvo V60 Cross Country er en god og sterkere priset bil, der den billigste versjonen av modellen fås med firehjulstrekk. Bilen kan fås med hengerfeste montert fra fabrikk, og bilen er registrert for en nyttelast på 2000 kilo.

V60 Cross Country eksisterer som to varianter. Du får den som en dieselbil og bensinbil, og du får den med automatgir. Den vil akselerere fra null til hundre kilometer i timen på 8,2 sekunder, noe som gjør den til en bil med en spenstig akselerasjon ut av blokka, og toppfarten er på 210 km/t. V60 Cross Country er tross alt blant modellene med høyere pris på markedet, så man har kanskje ikke mest fokus på hurtigheten. Som nybil får du en garanti på fem år, eller 100 000 km.

Når dette er en mellomstor og noe kostbar bil har Volvo V60 Cross Country solid tilbud av ekstrautstyr. Bilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, elektrisk bagasjeluke, innfellbare speil, automatisk nødbrems for fotgjengere, automatisk nødbrems når bilen holder høy hastighet, kollisjonsvarsler, og nøkkelfri lås, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; ryggekamera, elektrisk seteregulering, parkeringsassistent, dynamisk fartsholder, panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Nøyaktig listepris ser du i utsyrstabellen, og merk at forhandlerne gjerne selger utstyret i pakker.

Det finnes 2 forskjellige varianter av Volvo V60 Cross Country.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »