1/4 Volvo S60 sedan sett forfra Foto: Volvo
2/4 Volvo S60 sedan sett bakfra Foto: Volvo
3/4 Volvo S60 sedan interiør Foto: Volvo
4/4 Volvo S60 sedan sett fra siden Foto: Volvo

Volvo S60

640 900,-

MotortypeHybrid
ChassisSedan
GirkasseAutomat
Bagasjerom442 liter
Hestekrefter390 - 405 hk
Rekkevidde58 km

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Volvo S60 er en kraftig og anvendelig mellomstor sedan, og ut fra bilens størrelse er den nok blant annet ypperlig for de fleste bruksformer og for avslappende kjøreturer med rom for det meste. Bilen er og blant de mellombrede variantene der ute. Bak i bilen får du et bagasjerom på 442 liter, som altså er av god størrelse, og litt avhengig av bruk tror vi dette passer sammen med at bilen er en mellomstor sedan. Siden bilen er av middels størrelse får du fire dører og fem seter. S60 er videre en bil som er 4,761 meter lang, hyggelige 1,85 meter bred og veier så mye som 1,96 tonn. Volvo S60 er en mellomstor, fin og sterkere priset bil, der den billigste versjonen av modellen fås med firehjulstrekk. Bilen kan konfigureres med hengerfeste, og bilen er registrert for en nyttelast på 2000 kg.

S60 kommer i tre varianter. Bilen kommer som en ladbar hybridbil, og du får den med automatgir. Fra du klemmer ned gasspedalen og til du når hundre kilometer i timen vil det ta false, noe som gjør den til, og toppfarten er på false. S60 er tross alt en bil i den høyere prisklassen på markedet, så man. Bilen leveres med en garanti på fem år, eller 100 000 kilometer.

Siden dette er en mellomstor og høyere priset bil har Volvo S60 solid utvalg av utstyr. Bilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, elektrisk seteregulering, automatisk nødbrems når bilen holder høy hastighet, ryggekamera, nøkkelfri lås, elektrisk bagasjeluke, og innfellbare speil, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; parkeringsassistent, dynamisk fartsholder, panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Ekstrautstyret varierer i pris avhengig av pakkeløsninger, men du vil se listeprisene i utstyrstabellen.

Det finnes 3 forskjellige varianter av Volvo S60.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Bilens sikkerhet

Standardkonfigurasjon:
Sikkerhet for voksne
96%
Sikkerhet for barn
84%
Sikkerhet for forgjengere
74%
Vurdering av automatiske sikkerhetsfunksjoner
76%