1/4 Volkswagen Passat GTE stasjonsvogn sett forfra Foto: Volkswagen
2/4 Volkswagen Passat GTE stasjonsvogn sett bakfra Foto: Volkswagen
3/4 Volkswagen Passat GTE stasjonsvogn interiør Foto: Volkswagen
4/4 Volkswagen Passat GTE stasjonsvogn sett fra siden Foto: Volkswagen

Volkswagen Passat GTE

495 000,-

MotortypeHybrid
ChassisStasjonsvogn
GirkasseAutomat
Bagasjerom483 liter
Hestekrefter218 hk
Rekkevidde55 km

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Volkswagen Passat GTE er en mellomtung og fin mellomstor stasjonsvogn, og ut fra bilens størrelse er den nok blant annet passende til vanlig bruk og for avslappende kjøreturer med rom for det meste. Bilen er samtidig blant de mellombrede variantene der ute. Bagasjerommet er på 483 liter og dermed av god størrelse, som nok henger godt sammen med at dette er en mellomstor stasjonsvogn. Som en mellomstor bil har den fem dører og fem seter. Passat GTE er videre en bil som er 4,773 meter lang, hyggelige 1,832 meter bred og veier fine 1,66 tonn. Volkswagen Passat GTE er en mellomstor, fin og sterkere priset bil, der den billigste versjonen av modellen ikke fås med firehjulstrekk. Bilen har hengerfeste som et valg, montert av fabrikken, og bilen er registrert for en nyttelast på 1600 kilo.

Passat GTE kommer i én varianter. Bilen kommer som en ladbar hybridbil, og du får den med automatgir. Fra du klemmer ned gasspedalen og til du når hundre kilometer i timen vil det ta 7,4 sekunder, noe som gjør den til en helt anstendig bil ut av startblokka, og toppfarten er på 225 km/t. Passat GTE er tross alt blant modellene med høyere pris på markedet, så man har ikke nødvendigvis akselerasjon og hurtighet i fokus. Bilen leveres med en garanti på fem år, eller 100 000 kilometer.

Som en mellomstor og noe dyrere bil har Volkswagen Passat GTE bredt utvalg av utstyr. Bilen kommer som standard med åtte kollisjonsputer, innfellbare speil, automatisk nødbrems for fotgjengere, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, dynamisk fartsholder, og automatisk nødbrems når bilen holder høy hastighet, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; nøkkelfri lås, ryggekamera, elektrisk bagasjeluke, elektrisk seteregulering, panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Ekstrautstyret varierer i pris avhengig av pakkeløsninger, men du vil se listeprisene i utstyrstabellen.

Det finnes én variant av Volkswagen Passat GTE.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Tester

VG mener

Bedre enn sitt gamle jeg

16.07.2020

Mye utstyr for pengene, og modellen er blitt betraktelig dyrere. Definitivt en meget bra bil, elektrisk rekkevidde oppfyller og vel som det – når det er sommer. Bagasjerommet er noe begrenset.

Les hele testen