Volkswagen Golf

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Volkswagen Golf er en lettbeint og anvendelig mellomstor kombikupé, og ut fra bilens størrelse er den trolig både ypperlig for de fleste bruksformer og for en fin kjøretur med noe boltreplass i kupéen. Bilen er forsåvidt og blant de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Bagasjerommet er på 380 liter og dermed blant de mellomstore bagasjerommene, som nok henger godt sammen med at dette er en mellomstor kombikupé. Siden bilen er av middels størrelse får du fem dører og fem seter. Golf strekker seg 4,255 meter lang, fine 1,799 meter bred og veier kun 1,161 tonn. Volkswagen Golf er en god og lavere priset bil, der forøvrig den enkleste varianten ikke fås med firehjulstrekk. Bilen kan fås med hengerfeste montert fra fabrikk, og bilen kan da trekke en nyttelast på 1300 kilo.

Golf kommer i tre varianter. Du får den som en bensinbil, og du får den også både med manuelt gir og automatgir. Den vil akselerere fra null til hundre kilometer i timen på 9,9 sekunder, noe som gjør den til er en kapabel og responsiv bil, og toppfarten er på 196 km/t. Golf er tross alt blant de rimelige modellene på markedet, så man har ikke nødvendigvis akselerasjon og hurtighet i fokus. Bilen leveres med en garanti på fem år, eller 100 000 kilometer.

Siden dette er en mellomstor og billigere bil har Volkswagen Golf stort tilbud for både inkludert og betalt ekstrautstyr. Bilen kommer som standard med sju kollisjonsputer, dynamisk fartsholder, kollisjonsvarsler, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, og automatisk nødbrems for fotgjengere, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; innfellbare speil, nøkkelfri lås, ryggekamera, parkeringsassistent, panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Nøyaktig listepris ser du i tabellen under.

Spesifikasjoner om 3 varianter

Golf 1,0 TSI 115hk Businessline

Pris fra kr 310 700,-

Lys
Dynamisk lysspredning hovedlys
+ kr 10 200,-
Svingbare hovedlys
+ kr 3500,-
Automatisk fjernlysdimmer
+ kr 1500,-
Utvendig
Panorama glasstak
+ kr 10 500,-
Oppvarmet speil
Elektrisk innfellbare speil
+ kr 1600,-
Fabrikkmontert hengerfeste
+ kr 9600,-
Innvendig
Ryggekamera
+ kr 3300,-
Nøkkelfri lås/start
+ kr 4000,-
Oppvarmet ratt
+ kr 1300,-
Parkeringsvarmer med fjernstyring
+ kr 8700,-
Kjøreassistenter
Avstandsfølere foran og bak
Parkeringsassistent
+ kr 1800,-
Dynamisk fartsholder
Sikkerhet
Kollisjonsvarsler
AEB: Lav hastighet
AEB: Fotgjenger
Automatisk kollisjonsbrems
Utstyrskommentar

Blindsoneovervåker må kombineres med Filskiftvarsler.

Golf 1,0 TSI 115hk Highline

Pris fra kr 333 900,-

Golf 1,5 TSI EVO 150hk Highline aut

Pris fra kr 379 800,-