1/4 Volkswagen e-Golf kombikupé sett forfra
2/4 Volkswagen e-Golf kombikupé sett bakfra
3/4 Volkswagen e-Golf kombikupé interiør
4/4 Volkswagen e-Golf kombikupé sett fra siden

Volkswagen e-Golf

Pris fra kr 280 500,-

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

  • Elbil
  • Kombikupé
  • 341 liter bagasjerom
  • 229 km rekkevidde
  • 15.9 kWh/100km (WLTP)
  • 136 hestekrefter

Volkswagen e-Golf er en mellomtung og fin mellomstor kombikupé, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet fin til det meste av bruk og for lengre turer der du trenger litt plass. Elbilen er også en av de mellombrede variantene der ute. Bagasjerommet er på 341 liter og dermed av god størrelse, men dette er tross alt en mellomstor kombikupé. Som en mellomstor bil har den fem dører og fem seter. e-Golf er videre en bil som er 4,27 meter lang, hyggelige 1,799 meter bred og veier hyggelige 1,54 tonn. Volkswagen e-Golf er en romslig og lavere priset bil, der forøvrig den enkleste utstyrsvarianten ikke fås med firehjulstrekk. Elbilen leveres ikke med hengerfeste, som heller ikke kan monteres i ettertid.

e-Golf er en elbil men rekkevidde fra 229 kilometer etter WLTP-standarden. Ut fra rekkevidden får du da en av de elbilene med mindre rekkevidde enn de fleste, som trolig vil gjøre bilen ypperlig til pendling og korte turer. e-Golf er å få kjøpt i én varianter. Elbilen får du naturlig nok med automatgir. Siden e-Golf er elektrisk, vil du trolig merke akselerasjonen fra elmotoren mer enn i andre tilsvarende bensin/diesel-biler, selv om bilen veier 1,54 tonn. Videre er dette blant de rimelige modellene på markedet, og den er en helt anstendig bil ut av startblokka, når vi ser på akselerasjonen. Som nybil får du en garanti på fem år, eller 100 000 kilometer.

Som en mellomstor og rimelige bil har Volkswagen e-Golf stort utvalg av utstyr. Elbilen kommer som standard med sju kollisjonsputer, automatisk nødbrems for fotgjengere, automatisk nødbrems når bilen holder høy hastighet, dynamisk fartsholder, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, og kollisjonsvarsler, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; innfellbare speil, nøkkelfri lås, ryggekamera, men dette kan koste ekstra. Nøyaktig listepris ser du i utsyrstabellen, og merk at forhandlerne gjerne selger utstyret i pakker.

Spesifikasjoner om 1 variant

e-Golf

Pris fra kr 280 500,-

Lys
Dynamisk lysspredning hovedlys
+ kr 2900,-
Automatisk fjernlysdimmer
+ kr 1200,-
Automatisk tenning hovedlys
LED hovedlys
Utvendig
Oppvarmet speil
Elektrisk innfellbare speil
+ kr 1200,-
Innvendig
Ryggekamera
+ kr 2700,-
Nøkkelfri lås/start
+ kr 3200,-
Parkeringsvarmer med fjernstyring
Kjøreassistenter
Avstandsfølere foran og bak
Parkeringsassistent, aktiv
+ kr 1500,-
Dynamisk fartsholder
Sikkerhet
Kollisjonsvarsler
AEB: Høy hastighet
AEB: Lav hastighet
AEB: Fotgjenger
Automatisk kollisjonsbrems
Utstyrskommentar

Fjernlysassistent, filskiftvarsler, dynamisk blindsoneovervåker, trafikkskiltleser, nødoppringning og køassistent leveres sammen i Sikkerhetspakke til 2500,- (krever dynamiske lysspredning hovedlys) Alarm inkluderer nøkkelfri lås/start, kr 6700,-. Skinnset