1/4 Toyota Prius Plug-in kombikupé sett forfra Foto: Toyota
2/4 Toyota Prius Plug-in kombikupé sett bakfra Foto: Toyota
3/4 Toyota Prius Plug-in kombikupé interiør Foto: Toyota
4/4 Toyota Prius Plug-in kombikupé sett fra siden Foto: Toyota

Toyota Prius Plug-in

333 600,-

MotortypeHybrid
ChassisKombikupé
GirkasseAutomat
Bagasjerom360 liter
Hestekrefter122 hk
Rekkevidde45 km

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Toyota Prius Plug-in er en mellomtung og kapabel mellomstor kombikupé, og med en størrelse som dette er nok bilen blant annet fin til det meste av bruk og for avslappende kjøreturer med rom for det meste. Bilen er også en av de mellombrede variantene der ute. Bagasjerommet er på 360 liter og dermed en fullt brukbar størrelse, men dette er tross alt en mellomstor kombikupé. Siden bilen er av middels størrelse får du fem dører og fem seter. Prius Plug-in strekker seg 4,645 meter lang, fine 1,76 meter bred og veier fine 1,53 tonn. Toyota Prius Plug-in er en mellomstor, fin og relativt lavt priset bil, der forøvrig den enkleste utstyrsvarianten ikke har firehjulstrekk. Bilen har ikke hengerfeste, og det er ikke mulig å få dette ettermontert.

Prius Plug-in kommer i tre varianter. Bilen kommer som en ladbar hybridbil, og du får den med automatgir. Akselerasjonen fra 0 til 100 km/t er på 11,1 sekunder, noe som gjør den til en bil med en spenstig akselerasjon ut av blokka, og toppfarten er på 162 kilometer i timen. Prius Plug-in er tross alt en av de billigere variantene på markedet, så man har ikke nødvendigvis akselerasjon og hurtighet i fokus. Bilen leveres med en garanti på fem år, eller 200 000 kilometer.

Når dette er en mellomstor og rimelige bil har Toyota Prius Plug-in bredt tilbud av ekstrautstyr. Bilen kommer som standard med sju kollisjonsputer, ryggekamera, automatisk nødbrems for fotgjengere, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, kollisjonsvarsler, nøkkelfri lås, dynamisk fartsholder, og innfellbare speil, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; men dette kan koste ekstra. Ekstrautstyret varierer i pris avhengig av pakkeløsninger, men du vil se listeprisene i utstyrstabellen.

Det finnes 3 forskjellige varianter av Toyota Prius Plug-in.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Tester

VG mener

13.12.2018

Leverer etter intensjonen: Lang rekkevidde (oppgitt til 63 km, vi målte 49), moderat med krefter. Bilen går også magert når den er tom for strøm, og er prismessig bra. Støyer en del, kan ikke trekke henger og har litt "sær" design. Under 400 l bagasjeplass.

Les hele testen