1/2 Toyota Prius kombikupé sett forfra Foto: Toyota
2/2 Toyota Prius kombikupé sett bakfra Foto: Toyota

Toyota Prius

312 800,-

MotortypeHybrid (ikke-ladbar)
ChassisKombikupé
GirkasseAutomat
Bagasjerom502 liter
Hestekrefter122 hk

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Toyota Prius er en middels tung og fin mellomstor kombikupé, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet fin til det meste av bruk og for avslappende kjøreturer med rom for det meste. Bilen er samtidig blant de mellombrede variantene der ute. Bagasjerommet er på 502 liter og dermed en fullt brukbar størrelse, som nok henger godt sammen med at dette er en mellomstor kombikupé. Siden bilen er av middels størrelse får du fem dører og fem seter. Prius strekker seg 4,54 meter lang, fine 1,76 meter bred og veier hyggelige 1,375 tonn. Toyota Prius er en mellomstor, fin og relativt lavt priset bil, der forøvrig den enkleste utstyrsvarianten ikke fås med firehjulstrekk. Bilen leveres ikke med hengerfeste, som heller ikke kan monteres i ettertid.

Prius eksisterer som fire varianter. Du får den som en ikke-ladbar hybridbil, og du får den med automatgir. Den vil akselerere fra null til hundre kilometer i timen på 10,6 sekunder, noe som gjør den til en bil med en spenstig akselerasjon ut av blokka, og toppfarten er på 180 kilometer i timen. Prius er tross alt en av de lavere prisede bilene på markedet, så man har ikke nødvendigvis akselerasjon og hurtighet i fokus. Bilen leveres med en garanti på fem år, eller 200 000 kilometer.

Som en mellomstor og billigere bil har Toyota Prius hyggelig nok et godt tilbud av ekstrautstyr. Bilen kommer som standard med sju kollisjonsputer, ryggekamera, og dynamisk fartsholder, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; men dette kan koste ekstra. Ekstrautstyret varierer i pris avhengig av pakkeløsninger, men du vil se listeprisene i utstyrstabellen.

Det finnes 4 forskjellige varianter av Toyota Prius.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Bilens sikkerhet

Standardkonfigurasjon:
Sikkerhet for voksne
92%
Sikkerhet for barn
82%
Sikkerhet for forgjengere
77%
Vurdering av automatiske sikkerhetsfunksjoner
85%

Tester

Relaterte artikler