1/2 Toyota Prius kombikupé sett forfra
2/2 Toyota Prius kombikupé sett bakfra

Toyota Prius

Pris fra kr 300 800,-

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

  • Selvladende hybridbil
  • Kombikupé
  • 502 liter bagasjerom
  • 4.1 l/100km (WLTP)
  • 122 hestekrefter

Toyota Prius er en middels tung og fin mellomstor kombikupé, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet fin til det meste av bruk og for avslappende kjøreturer med rom for det meste. Bilen er samtidig blant de mellombrede variantene der ute. Bagasjerommet er på 502 liter og dermed en fullt brukbar størrelse, som nok henger godt sammen med at dette er en mellomstor kombikupé. Siden bilen er av middels størrelse får du fem dører og fem seter. Prius strekker seg 4,54 meter lang, fine 1,76 meter bred og veier hyggelige 1,375 tonn. Toyota Prius er en mellomstor, fin og relativt lavt priset bil, der forøvrig den enkleste utstyrsvarianten fås med firehjulstrekk. Bilen leveres ikke med hengerfeste, som heller ikke kan monteres i ettertid.

Prius eksisterer som fire varianter. Du får den som en selvladende hybridbil, og du får den med automatgir. Den vil akselerere fra null til hundre kilometer i timen på 10,6 sekunder, noe som gjør den til en bil med en spenstig akselerasjon ut av blokka, og toppfarten er på 180 kilometer i timen. Prius er tross alt en av de lavere prisede bilene på markedet, så man har ikke nødvendigvis akselerasjon og hurtighet i fokus. Bilen leveres med en garanti på fem år, eller 160 000 kilometer.

Bilens sikkerhet

Standardkonfigurasjon:
Sikkerhet for voksne
92%
Sikkerhet for barn
82%
Sikkerhet for forgjengere
77%
Vurdering av automatiske sikkerhetsfunksjoner
85%

Som en mellomstor og billigere bil har Toyota Prius kanskje ikke overraskende et mindre tilbud av ekstrautstyr. Bilen kommer som standard med false kollisjonsputer, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; men dette kan koste ekstra. Ekstrautstyret varierer i pris avhengig av pakkeløsninger, men du vil se listeprisene i utstyrstabellen.

Det finnes 4 forskjellige varianter av Toyota Prius.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »