1/4 Toyota Mirai sedan sett forfra Foto: Toyota
2/4 Toyota Mirai sedan sett bakfra Foto: Toyota
3/4 Toyota Mirai sedan interiør Foto: Toyota
4/4 Toyota Mirai sedan sett fra siden Foto: Toyota

Toyota Mirai

540 001,-

MotortypeGass
ChassisSedan
GirkasseAutomat
Hestekrefter182 hk

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Toyota Mirai er en kraftig og kapabel mellomstor sedan, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet ypperlig for de fleste bruksformer og for avslappende kjøreturer med rom for det meste. Bilen er også en av de mellombrede variantene der ute. Bagasjerommet er på 361 liter og dermed blant de mellomstore bagasjerommene, men dette er tross alt en mellomstor sedan. Som en mellomstor bil har den fire dører og fire seter. Mirai strekker seg 4,89 meter lang, fine 1,815 meter bred og veier opptil 1,85 tonn. Toyota Mirai er en god og høyere priset bil, der den rimeligste utstyrsvarianten ikke fås med firehjulstrekk. Bilen kommer uten hengerfeste, og siden bilen ikke er registrert for dette kan det ikke ettermonteres.

Mirai eksisterer som én varianter. Bilen kommer som en gassbil, og du får den med automatgir. Fra du klemmer ned gasspedalen og til du når hundre kilometer i timen vil det ta 9,6 sekunder, noe som gjør den til en helt anstendig bil ut av startblokka, og toppfarten er på 175 kilometer i timen. Mirai er tross alt blant modellene med høyere pris på markedet, så man har kanskje ikke mest fokus på hurtigheten. Bilen leveres med en garanti på fem år, eller 200 000 km.

Når dette er en mellomstor og noe kostbar bil har Toyota Mirai hyggelig nok et tynnere utvalg av utstyr. Bilen kommer som standard med false kollisjonsputer, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; men dette kan koste ekstra. Nøyaktig listepris ser du i utsyrstabellen, og merk at forhandlerne gjerne selger utstyret i pakker.

Det finnes 3 forskjellige varianter av Toyota Mirai.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Relaterte artikler