Tesla Model S

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Tesla Model S er en solid og anvendelig stor kombikupé, og med en størrelse som dette er bilen trolig både stor nok for familien og for familieturer til sjøkant og hytta. Elbilen er samtidig blant de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Bagasjerommet er på 895 liter og dermed blant de større bagasjerommene sammenlignet med biler flest, og litt avhengig av bruk tror vi dette passer sammen med at bilen er en stor kombikupé. Når du først kjøper en stor bil som dette får du selvsagt fem dører og fem seter. Model S er videre en bil som er 4,979 meter lang, fine 1,964 meter bred og veier opptil 2,183 tonn. Tesla Model S er en praktisk og sterkere priset bil, og den rimeligste varianten har firehjulstrekk. Elbilen kommer uten hengerfeste, og siden bilen ikke er registrert for dette kan det ikke ettermonteres.

Model S er en elbil men rekkevidde fra 450 kilometer etter WLTP-standarden. Dette gjør at elbilen er blant de med fin rekkevidde, som helt generelt nok gjør bilen passende til pendling og de noe lengre reisene. Model S er å få kjøpt i tre varianter. Som er seg naturlig med en elbil, så kommer denne selvsagt med automatgir. Siden Model S er elektrisk, vil du trolig merke akselerasjonen fra elmotoren mer enn i andre tilsvarende bensin/diesel-biler, selv om bilen veier 2,183 tonn. Videre er dette en bil i den høyere prisklassen på markedet, og den har en akselerasjon som nok vil klistre deg til setet. Garantien er fem år, eller 100 000 km.

Siden dette er en stor og noe kostbar bil har Tesla Model S bredt tilbud av ekstrautstyr. Elbilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, nøkkelfri lås, dynamisk fartsholder, innfellbare speil, elektrisk seteregulering, automatisk nødbrems for fotgjengere, elektrisk bagasjeluke, panorama soltak, kollisjonsvarsler, ryggekamera, og automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; men dette kan koste ekstra. Nøyaktig listepris ser du i tabellen under.

Spesifikasjoner om 3 varianter

Model S Standard Range

Pris fra kr 748 320,-

Lys
Dynamisk lysspredning hovedlys
Automatisk tenning hovedlys
Utvendig
Panorama glasstak
Bakluke, elektrisk åpning
Oppvarmet speil
Elektrisk innfellbare speil
Innvendig
Elektrisk seteregulering foran
Ryggekamera
Nøkkelfri lås/start
Oppvarmet ratt
Parkeringsvarmer med fjernstyring
Kjøreassistenter
Avstandsfølere foran og bak
Parkeringsassistent, aktiv
Fartsholder, normal
Dynamisk fartsholder
Sikkerhet
Kollisjonsvarsler
AEB: Lav hastighet
AEB: Fotgjenger
Automatisk kollisjonsbrems
Blindsoneovervåker
Utstyrskommentar

Evnen til å kjøre helt på egenhånd, inkludert autoparkering og Summon-teknologi leveres til kr 50 000,-

Model S Long Range

Pris fra kr 825 720,-

Model S Performance

Pris fra kr 908 120,-