1/7 Tesla Model S kombikupé sett forfra
2/7 Tesla Model S kombikupé sett bakfra
3/7 Tesla Model S kombikupé interiør
4/7 Tesla Model S kombikupé sett fra siden
Del på Facebook

Tesla Model S

Pris fra kr 791 220,-

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

  • Elbil
  • Kombikupé
  • 895 liter bagasjerom
  • 610 km rekkevidde
  • 18.9 kWh/100km (NEDC)
  • 524 hestekrefter

Tesla Model S er en solid og anvendelig stor kombikupé, og med en størrelse som dette er nok bilen blant annet stor nok for familien og for familieturer til sjøkant og hytta. Elbilen er samtidig blant de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Bagasjerommet er på 895 liter og dermed blant de større bagasjerommene sammenlignet med biler flest, og litt avhengig av bruk tror vi dette passer sammen med at bilen er en stor kombikupé. Når du først kjøper en stor bil som dette får du selvsagt fem dører og fem seter. Model S er videre en bil som er 4,979 meter lang, fine 1,964 meter bred og veier opptil 2,29 tonn. Tesla Model S er en praktisk og sterkere priset bil, der den rimeligste utstyrsvarianten kommer med firehjulstrekk. Elbilen kommer uten hengerfeste, og siden bilen ikke er registrert for dette kan det ikke ettermonteres.

Model S er en elbil men rekkevidde fra 610 kilometer etter WLTP-standarden. Dette gjør at elbilen er blant de med sterkest rekkevidde på markedet, som helt generelt nok gjør bilen passende til storfamilien som skal på fjellet med bagasje, og alle turene i hverdagen. Model S er å få kjøpt i to varianter. Som er seg naturlig med en elbil, så kommer denne selvsagt med automatgir. Siden Model S er elektrisk, vil du trolig merke akselerasjonen fra elmotoren mer enn i andre tilsvarende bensin/diesel-biler, selv om bilen veier 2,29 tonn. Videre er dette en bil i den høyere prisklassen på markedet, og den har en akselerasjon som nok vil klistre deg til setet. Garantien er fem år, eller 100 000 km.

Siden dette er en stor og noe kostbar bil har Tesla Model S bredt utvalg av utstyr. Elbilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, nøkkelfri lås, dynamisk fartsholder, innfellbare speil, elektrisk seteregulering, automatisk nødbrems for fotgjengere, elektrisk bagasjeluke, panorama soltak, kollisjonsvarsler, ryggekamera, og automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; men dette kan koste ekstra. Akkruat hva utstyret koster, og hva som er inkludert, ser du i utstyrstabellen. Merk at forhandlere gjerne selger ekstrautstyr i spesifiserte pakker

Spesifikasjoner om 2 varianter

Model S Long Range - 2019

Pris fra kr 791 220,-

Lys
Dynamisk lysspredning hovedlys
Automatisk tenning hovedlys
LED hovedlys
Utvendig
Panorama glasstak
Bakluke, elektrisk åpning
Oppvarmet speil
Elektrisk innfellbare speil
Innvendig
Elektrisk seteregulering foran
Oppvarmet baksete
Ryggekamera
Nøkkelfri lås/start
Oppvarmet ratt
Parkeringsvarmer med fjernstyring
Kjøreassistenter
Avstandsfølere foran og bak
Parkeringsassistent, aktiv
Fartsholder, normal
Dynamisk fartsholder
Sikkerhet
Kollisjonsvarsler
AEB: Lav hastighet
AEB: Fotgjenger
Automatisk kollisjonsbrems
Blindsoneovervåker
Utstyrskommentar

Evnen til å kjøre helt på egenhånd, inkludert autoparkering og Summon-teknologi leveres til kr 50 000,-

Model S Performance - 2019

Pris fra kr 955 220,-