1/7 Tesla Model 3 sedan sett forfra
2/7 Tesla Model 3 sedan sett bakfra
3/7 Tesla Model 3 sedan interiør
4/7 Tesla Model 3 sedan sett fra siden
Del på Facebook

Tesla Model 3

Pris fra kr 377 020,-

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

  • Elbil
  • Sedan
  • 425 liter bagasjerom
  • 415 km rekkevidde
  • 14.7 kWh/100km (WLTP)
  • 306 hestekrefter

Tesla Model 3 er en kraftig og anvendelig mellomstor sedan, og med en størrelse som dette er nok bilen blant annet ypperlig for de fleste bruksformer og for avslappende kjøreturer med rom for det meste. Elbilen er samtidig blant de mellombrede variantene der ute. Bak i bilen får du et bagasjerom på 425 liter, som altså er en fullt brukbar størrelse, som nok henger godt sammen med at dette er en mellomstor sedan. Siden bilen er av middels størrelse får du fire dører og fem seter. Model 3 er videre en bil som er 4,694 meter lang, hyggelige 1,85 meter bred og veier så mye som 1,801 tonn. Tesla Model 3 er en god og godt priset bil, der den billigste versjonen av modellen ikke fås med firehjulstrekk. Elbilen kan fås med hengerfeste montert fra fabrikk, og bilen er registrert for en nyttelast på 910 kilo.

Model 3 har en rekkevidde fra 415 kilometer etter WLTP-standarden. Dette gjør at elbilen er blant de med god rekkevidde tilgjengelig, som helt generelt nok gjør bilen passende til både korte og mellomlange turer. Model 3 er å få kjøpt i tre varianter. Som er seg naturlig med en elbil, så kommer denne selvsagt med automatgir. Siden Model 3 er elektrisk, vil du takket være elektromotoren generelt sett få en kvikk akselerasjon, selv om bilen veier 1,801 tonn. Elbilen er samtidig blant modellene med hyggelig pris på markedet, og den er en av de kvikkeste bilene på markedet. Garantien er fem år, eller 100 000 kilometer.

Som en mellomstor og middels priset bil har Tesla Model 3 bredt tilbud av ekstrautstyr. Elbilen kommer som standard med åtte kollisjonsputer, panorama soltak, elektrisk seteregulering, automatisk nødbrems for fotgjengere, innfellbare speil, nøkkelfri lås, automatisk nødbrems når bilen holder høy hastighet, ryggekamera, kollisjonsvarsler, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, og dynamisk fartsholder, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; men dette kan koste ekstra. Ekstrautstyret varierer i pris avhengig av pakkeløsninger, men du vil se listeprisene i utstyrstabellen.

Spesifikasjoner om 3 varianter

Model 3 Standard Range Plus RWD - 2019

Pris fra kr 377 020,-

Lys
LED hovedlys
Utvendig
Panorama glasstak
Oppvarmet speil
Elektrisk innfellbare speil
Fabrikkmontert hengerfeste
+ kr 8300,-
Innvendig
Elektrisk seteregulering foran
Ryggekamera
Nøkkelfri lås/start
Kjøreassistenter
Avstandsfølere foran og bak
Fartsholder, normal
Dynamisk fartsholder
Sikkerhet
Kollisjonsvarsler
AEB: Høy hastighet
AEB: Lav hastighet
AEB: Fotgjenger
Automatisk kollisjonsbrems
Blindsoneovervåker
Utstyrskommentar

Evnen til å kjøre helt på egenhånd, inkludert autoparkering og Summon-teknologi leveres til kr 50 000,-.

Model 3 Long Range AWD - 2019

Pris fra kr 459 920,-

Model 3 Performance AWD - 2019

Pris fra kr 542 920,-