1/4 Suzuki Ignis kombikupé sett forfra Foto: Suzuki
2/4 Suzuki Ignis kombikupé sett bakfra Foto: Suzuki
3/4 Suzuki Ignis kombikupé interiør Foto: Suzuki
4/4 Suzuki Ignis kombikupé sett fra siden Foto: Suzuki

Suzuki Ignis

249 900,-

MotortypeHybrid (ikke-ladbar)
ChassisKombikupé
GirkasseManuell
Bagasjerom204 liter
Hestekrefter90 hk
Antall gir5 gir

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Suzuki Ignis er en lettere og beskjeden liten kombikupé, og ut fra bilens størrelse er den nok blant annet god til enkel bypendling og for en fin kjøretur med god boltreplass i kupéen. Bilen er samtidig blant de slankere bilmodellene du kan kjøpe. Bagasjerommet er på 204 liter og dermed av en mindre størrelse, og litt avhengig av bruk tror vi dette passer sammen med at bilen er en liten kombikupé. Selv om bilen er liten får du fem dører og fem seter. Ignis er en bil som er 3,7 meter lang, kun 1,69 meter bred og veier bare 0,885 tonn. Suzuki Ignis er en slank og relativt lavt priset bil, der den billigste versjonen av modellen fås med firehjulstrekk. Bilen leveres ikke med hengerfeste, som heller ikke kan monteres i ettertid.

Ignis eksisterer som to varianter. Du får den som en ikke-ladbar hybridbil, og du får den med manuelt gir. Akselerasjonen fra 0 til 100 km/t er på 11,5 sekunder, noe som gjør den til en bil med en spenstig akselerasjon ut av blokka, og toppfarten er på 165 kilometer i timen. Ignis er tross alt en av de billigere variantene på markedet, så man har ikke nødvendigvis akselerasjon og hurtighet i fokus. Som nybil får du en garanti på fem år, eller 100 000 km.

Siden dette er en liten og lavere priset bil har Suzuki Ignis naturlig nok et tynnere utvalg av utstyr. Bilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; men dette kan koste ekstra. Akkruat hva utstyret koster, og hva som er inkludert, ser du i utstyrstabellen. Merk at forhandlere gjerne selger ekstrautstyr i spesifiserte pakker

Det finnes 2 forskjellige varianter av Suzuki Ignis.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Bilens sikkerhet

Standardkonfigurasjon:
Sikkerhet for voksne
79%
Sikkerhet for barn
79%
Sikkerhet for forgjengere
67%
Vurdering av automatiske sikkerhetsfunksjoner
25%
Sikkerhetspakke:
Sikkerhet for voksne
87%
Sikkerhet for barn
79%
Sikkerhet for forgjengere
77%
Vurdering av automatiske sikkerhetsfunksjoner
60%

Tester

Relaterte artikler