1/4 Skoda Superb stasjonsvogn sett forfra Foto: Skoda
2/4 Skoda Superb stasjonsvogn sett bakfra Foto: Skoda
3/4 Skoda Superb stasjonsvogn interiør Foto: Skoda
4/4 Skoda Superb stasjonsvogn sett fra siden Foto: Skoda

Skoda Superb

443 300,-

MotortypeHybrid / Bensin / Diesel
ChassisKombikupé / Stasjonsvogn
GirkasseAutomat
Bagasjerom510 - 660 liter
Hestekrefter150 - 280 hk
Rekkevidde55 km

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Skoda Superb er en mellomtung og romslig stor stasjonsvogn, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet stor nok for familien og for familieturer til sjøkant og hytta. Bilen er samtidig blant de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Bak i bilen får du et bagasjerom på 510 liter, som altså er av god størrelse, men dette er tross alt en stor stasjonsvogn. Med en bil på denne størrelsen er det kanskje ikke overraskende at bilen kommer med fem dører og fem seter. Superb er videre en bil som er 4,856 meter lang, fine 1,864 meter bred og veier hyggelige 1,677 tonn. Skoda Superb er en røslig og mellomklasse-priset bil, der den billigste versjonen av modellen ikke har firehjulstrekk. Bilen kan konfigureres med hengerfeste, og bilen kan da trekke en nyttelast på 1600 kilo.

Superb eksisterer som tolv varianter. Bilen kommer som en ladbar hybridbil, dieselbil og bensinbil, og du får den med automatgir. Fra du klemmer ned gasspedalen og til du når hundre kilometer i timen vil det ta false, noe som gjør den til, og toppfarten er på false. Superb er tross alt en mellomdyr modell på markedet, så man. Bilen leveres med en garanti på fem år, eller 100 000 kilometer.

Som en stor og middels priset bil har Skoda Superb solid utvalg av utstyr. Bilen kommer som standard med sju kollisjonsputer, dynamisk fartsholder, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, kollisjonsvarsler, og elektrisk bagasjeluke, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; nøkkelfri lås, ryggekamera, elektrisk seteregulering, panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Akkruat hva utstyret koster, og hva som er inkludert, ser du i utstyrstabellen. Merk at forhandlere gjerne selger ekstrautstyr i spesifiserte pakker

Det finnes 17 forskjellige varianter av Skoda Superb.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »