1/6 Skoda Octavia stasjonsvogn sett forfra
2/6 Skoda Octavia stasjonsvogn sett bakfra
3/6 Skoda Octavia stasjonsvogn interiør
4/6 Skoda Octavia stasjonsvogn sett fra siden

Skoda Octavia

294 000,-

MotortypeBensin / Diesel / Gass
ChassisStasjonsvogn
GirkasseAutomat / Manuell
Bagasjerom610 liter
Hestekrefter115 - 190 hk
Antall gir6 - 7 gir

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Skoda Octavia er en lettere og kapabel mellomstor stasjonsvogn, og med en størrelse som dette er nok bilen blant annet ypperlig for de fleste bruksformer og for familieturer til sjøkant og hytta. Bilen er samtidig blant de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Bak i bilen får du et bagasjerom på 610 liter, som altså er blant de større bagasjerommene sammenlignet med biler flest, og litt avhengig av bruk tror vi dette passer sammen med at bilen er en mellomstor stasjonsvogn. Som en mellomstor bil har den fem dører og fem seter. Octavia strekker seg 4,667 meter lang, hyggelige 1,814 meter bred og veier ikke mer enn 1,193 tonn. Skoda Octavia er en romslig og relativt lavt priset bil, der den billigste versjonen av modellen ikke fås med firehjulstrekk. Bilen har hengerfeste som et valg, montert av fabrikken, og bilen er registrert for en nyttelast på 1300 kg.

Octavia kommer i sju varianter. Du får den som en bensinbil, gassbil og dieselbil, og du får den også både med manuelt gir og automatgir. Akselerasjonen fra 0 til 100 km/t er på 10,1 sekunder, noe som gjør den til en bil med en spenstig akselerasjon ut av blokka, og toppfarten er på 200 kilometer i timen. Octavia er tross alt en av de billigere variantene på markedet, så man har ikke nødvendigvis akselerasjon og hurtighet i fokus. Bilen leveres med en garanti på fem år, eller 100 000 kilometer.

Når dette er en mellomstor og lavere priset bil har Skoda Octavia stort tilbud av ekstrautstyr. Bilen kommer som standard med ni kollisjonsputer, dynamisk fartsholder, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, automatisk nødbrems for fotgjengere, innfellbare speil, og kollisjonsvarsler, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; nøkkelfri lås, ryggekamera, elektrisk bagasjeluke, elektrisk seteregulering, panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Ekstrautstyret varierer i pris avhengig av pakkeløsninger, men du vil se listeprisene i utstyrstabellen.

Det finnes 7 forskjellige varianter av Skoda Octavia.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Bilens sikkerhet

Standardkonfigurasjon:
Sikkerhet for voksne
92%
Sikkerhet for barn
88%
Sikkerhet for forgjengere
73%
Vurdering av automatiske sikkerhetsfunksjoner
79%