1/4 Renault Twizy kombikupé sett forfra Foto: Renault
2/4 Renault Twizy kombikupé sett bakfra Foto: Renault
3/4 Renault Twizy kombikupé interiør Foto: Renault
4/4 Renault Twizy kombikupé sett fra siden Foto: Renault

Renault Twizy

103 000,-

MotortypeElektrisk
ChassisKombikupé
GirkasseAutomat
Bagasjerom40 liter
Hestekrefter17 hk
Antall gir1 gir

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Renault Twizy er en lettere og slank liten kombikupé, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet god til enkel bypendling og for smidig bykjøring. Elbilen er også en av de slankere bilmodellene du kan kjøpe. Bak i bilen får du et bagasjerom på 40 liter, som altså er blant de mindre, som nok henger godt sammen med at dette er en liten kombikupé. Dette er en liten bil, og da får du to dører og to seter. Twizy er videre en bil som er 2,338 meter lang, ikke mer enn 1,396 meter bred og veier bare 0,474 tonn. Renault Twizy er en beskjeden og rimelig bil, der forøvrig den enkleste utstyrsvarianten ikke fås med firehjulstrekk. Elbilen har ikke hengerfeste, og det er ikke mulig å få dette ettermontert.

Twizy har som den elbilen den er en rekkevidde fra 90 kilometer etter NEDC-standarden, som omregnet betyr omtrent 71 kilometer etter den mer realistiske WLTP-standarden. Ut fra rekkevidden får du da en av de elbilene med noe kortere rekkevidde enn elbiler flest, som trolig vil gjøre bilen ypperlig til pendling og korte turer. Twizy kommer i én varianter. Siden dette er en elbil kommer den naturlig nok med automatgir. Siden Twizy er elektrisk, vil du takket være elektromotoren generelt sett få en kvikk akselerasjon, selv om bilen veier 0,474 tonn. Elbilen er samtidig en av de billigere variantene på markedet. .

Siden dette er en liten og rimelige bil har Renault Twizy naturlig nok et mindre tilbud av ekstrautstyr. Elbilen kommer som standard med én kollisjonspute, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Akkruat hva utstyret koster, og hva som er inkludert, ser du i utstyrstabellen. Merk at forhandlere gjerne selger ekstrautstyr i spesifiserte pakker

Det finnes én variant av Renault Twizy.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »