1/13 Porsche Taycan kupé sett forfra
2/13 Porsche Taycan kupé sett bakfra
3/13 Porsche Taycan kupé interiør
4/13 Porsche Taycan kupé sett fra siden
5/13
6/13
7/13
8/13
9/13
10/13
11/13
12/13
13/13

Porsche Taycan

Pris fra kr 912 900,-

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

  • Elbil
  • Kupé
  • 407 liter bagasjerom
  • 407 km rekkevidde
  • 21.1 kWh/100km (WLTP)
  • 435 hestekrefter

Porsche Taycan er en tung og stor stor kupé, og ut fra bilens størrelse er den nok blant annet stor nok for familien og for avslappende kjøreturer med rom for det meste. Elbilen er samtidig blant de mellombrede variantene der ute. Bagasjerommet er på 407 liter og dermed en fullt brukbar størrelse, som nok henger godt sammen med at dette er en stor kupé. Som en stor bil har den naturlig nok fire dører og fire seter. Taycan er videre en bil som er 4,963 meter lang, fine 1,966 meter bred og veier så mye som 2,14 tonn. Porsche Taycan er en praktisk og høyere priset bil, der forøvrig den enkleste utstyrsvarianten har firehjulstrekk. Elbilen kommer uten hengerfeste, og siden bilen ikke er registrert for dette kan det ikke ettermonteres.

Taycan har en rekkevidde fra 407 kilometer etter WLTP-standarden. Ut fra rekkevidden får du da en av de elbilene med fin rekkevidde, og ut fra det vil vi tro at bilen er god til pendling og de noe lengre reisene. Taycan kommer i tre varianter. Som er seg naturlig med en elbil, så kommer denne selvsagt med automatgir. Siden Taycan er elektrisk, vil du trolig merke akselerasjonen fra elmotoren mer enn i andre tilsvarende bensin/diesel-biler, selv om bilen veier 2,14 tonn. Videre er dette en bil i den høyere prisklassen på markedet, og den har en meget god akselerasjon. Garantien er fem år, eller 100 000 km.

Når dette er en stor og høyere priset bil har Porsche Taycan solid tilbud av ekstrautstyr. Elbilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, nøkkelfri lås, elektrisk seteregulering, og elektrisk bagasjeluke, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; innfellbare speil, ryggekamera, dynamisk fartsholder, panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Ekstrautstyret varierer i pris avhengig av pakkeløsninger, men du vil se listeprisene i utstyrstabellen.

Det finnes 3 forskjellige varianter av Porsche Taycan.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »