1/4 Opel Grandland X SUV sett forfra Foto: Opel
2/4 Opel Grandland X SUV sett bakfra Foto: Opel
3/4 Opel Grandland X SUV interiør Foto: Opel
4/4 Opel Grandland X SUV sett fra siden Foto: Opel

Opel Grandland X

417 900,-

MotortypeHybrid / Bensin / Diesel
ChassisSUV
GirkasseAutomat
Bagasjerom390 - 514 liter
Hestekrefter130 - 300 hk
Rekkevidde63 km

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Opel Grandland X er en god og kapabel mellomstor SUV, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet ypperlig for de fleste bruksformer og for avslappende kjøreturer med rom for det meste. Bilen er også en av de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Bak i bilen får du et bagasjerom på 514 liter, som altså er av god størrelse, og litt avhengig av bruk tror vi dette passer sammen med at bilen er en mellomstor SUV. Dette er en mellomstor bil med fem dører og fem seter. Grandland X er videre en bil som er 4,477 meter lang, fine 1,856 meter bred og veier hyggelige 1,32 tonn. Opel Grandland X er en god og godt priset bil, der den billigste versjonen av modellen ikke kommer med firehjulstrekk. Bilen kan ikke få hengerfeste montert fra fabrikk, men det kan være mulig å få dette ettermontert fra forhandler, og bilen kan da trekke en nyttelast på 1400 kilo.

Grandland X kommer i åtte varianter. Du får den som en bensinbil, dieselbil og ladbar hybridbil, og du får den også både med manuelt gir og automatgir. Den vil akselerere fra null til hundre kilometer i timen på 10,4 sekunder, noe som gjør den til en bil med en spenstig akselerasjon ut av blokka, og toppfarten er på 197 km/t. Grandland X er tross alt en bil med middels prisnivå på markedet, så man har ikke nødvendigvis akselerasjon og hurtighet i fokus. Garantien er fem år, eller 100 000 kilometer.

Når dette er en mellomstor og hyggelig priset bil har Opel Grandland X stort tilbud av ekstrautstyr. Bilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, kollisjonsvarsler, automatisk nødbrems for fotgjengere, og automatisk nødbrems når bilen holder høy hastighet, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; innfellbare speil, ryggekamera, dynamisk fartsholder, men dette kan koste ekstra. Ekstrautstyret varierer i pris avhengig av pakkeløsninger, men du vil se listeprisene i utstyrstabellen.

Det finnes 4 forskjellige varianter av Opel Grandland X.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Tester

VG mener

Vilter og velutstyrt

16.07.2020

Opel Grandland X er først og fremst en veldig sprek bil, med et tradisjonelt førermiljø. Passer den som ikke har lyst til å betjene en «smarttelefon» fra førerplass. Prisen kan virke noe høy, til gjengjeld får du mye utstyr og selvsagt firehjulstrekk. Fireren er sterk.

Les hele testen