1/4 Opel Crossland X SUV sett forfra Foto: Opel
2/4 Opel Crossland X SUV sett bakfra Foto: Opel
3/4 Opel Crossland X SUV interiør Foto: Opel
4/4 Opel Crossland X SUV sett fra siden Foto: Opel

Opel Crossland X

275 900,-

MotortypeBensin
ChassisSUV
GirkasseAutomat / Manuell
Bagasjerom410 liter
Hestekrefter110 - 130 hk
Antall gir6 gir

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Opel Crossland X er en lettere og anvendelig mellomstor SUV, og ut fra bilens størrelse er den nok blant annet fin til det meste av bruk og for en fin kjøretur med god boltreplass i kupéen. Bilen er samtidig blant de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Bak i bilen får du et bagasjerom på 410 liter, som altså er av god størrelse, som nok henger godt sammen med at dette er en mellomstor SUV. Siden bilen er av middels størrelse får du fem dører og fem seter. Crossland X strekker seg 4,212 meter lang, fine 1,765 meter bred og veier kun 1,179 tonn. Opel Crossland X er en god og relativt lavt priset bil, der forøvrig den enkleste utstyrsvarianten ikke kommer med firehjulstrekk. Bilen leveres uten hengerfeste fra fabrikk, men det kan være mulig å få dette fra forhandleren din, og bilen er registrert for en nyttelast på 840 kilo.

Crossland X er å få kjøpt i seks varianter. Bilen kommer som en bensinbil, og du får den også både med manuelt gir og automatgir. Fra du klemmer ned gasspedalen og til du når hundre kilometer i timen vil det ta 10,6 sekunder, noe som gjør den til en bil med en spenstig akselerasjon ut av blokka, og toppfarten er på 188 kilometer i timen. Crossland X er tross alt en av de billigere variantene på markedet, så man kan forvente en akselerasjon som er midt på treet. Garantien er fem år, eller 100 000 kilometer.

Siden dette er en mellomstor og billigere bil har Opel Crossland X stort tilbud av ekstrautstyr. Bilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, automatisk nødbrems for fotgjengere, kollisjonsvarsler, og automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; innfellbare speil, nøkkelfri lås, ryggekamera, men dette kan koste ekstra. Ekstrautstyret varierer i pris avhengig av pakkeløsninger, men du vil se listeprisene i utstyrstabellen.

Det finnes 6 forskjellige varianter av Opel Crossland X.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Bilens sikkerhet

Standardkonfigurasjon:
Sikkerhet for voksne
85%
Sikkerhet for barn
84%
Sikkerhet for forgjengere
62%
Vurdering av automatiske sikkerhetsfunksjoner
57%