1/4 Opel Ampera-e kombikupé sett forfra Foto: Opel
2/4 Opel Ampera-e kombikupé sett bakfra Foto: Opel
3/4 Opel Ampera-e kombikupé interiør Foto: Opel
4/4 Opel Ampera-e kombikupé sett fra siden Foto: Opel

Opel Ampera-e

359 900,-

MotortypeElektrisk
ChassisKombikupé
GirkasseAutomat
Bagasjerom381 liter
Hestekrefter204 hk
Rekkevidde423 km

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Opel Ampera-e er en middels tung og fin mellomstor kombikupé, og ut fra bilens størrelse er den nok blant annet ypperlig for de fleste bruksformer og for både hverdagstransport og hytteturer. Elbilen er og blant de mellombrede variantene der ute. Bak i bilen får du et bagasjerom på 381 liter, som altså er en fullt brukbar størrelse, som nok henger godt sammen med at dette er en mellomstor kombikupé. Siden bilen er av middels størrelse får du fem dører og fem seter. Ampera-e er videre en bil som er 4,164 meter lang, hyggelige 1,765 meter bred og veier fine 1,616 tonn. Opel Ampera-e er en romslig og godt priset bil, der den billigste versjonen av modellen ikke kommer med firehjulstrekk. Elbilen leveres ikke med hengerfeste, som heller ikke kan monteres i ettertid.

Ampera-e har en rekkevidde fra 423 kilometer etter WLTP-standarden. Med den rekkevidden er denne elbilen dermed blant de med god rekkevidde tilgjengelig, og ut fra det vil vi tro at bilen er god til både korte og mellomlange turer. Ampera-e kommer i én varianter. Elbilen får du naturlig nok med automatgir. Siden Ampera-e er elektrisk, vil du trolig merke akselerasjonen fra elmotoren mer enn i andre tilsvarende bensin/diesel-biler, selv om bilen veier 1,616 tonn. Videre er dette en bil med middels prisnivå på markedet, og den er en helt anstendig bil ut av startblokka, når vi ser på akselerasjonen. Bilen leveres med en garanti på fem år, eller 100 000 kilometer.

Siden dette er en mellomstor og mellomdyr bil har Opel Ampera-e solid utvalg av utstyr. Elbilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, innfellbare speil, nøkkelfri lås, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, kollisjonsvarsler, parkeringsassistent, automatisk nødbrems for fotgjengere, og ryggekamera, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; men dette kan koste ekstra. Nøyaktig listepris ser du i utsyrstabellen, og merk at forhandlerne gjerne selger utstyret i pakker.

Det finnes én variant av Opel Ampera-e.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Bilens sikkerhet

Standardkonfigurasjon:
Sikkerhet for voksne
82%
Sikkerhet for barn
73%
Sikkerhet for forgjengere
75%
Vurdering av automatiske sikkerhetsfunksjoner
72%

Tester

VG mener

Den nye elbilkongen

24.04.2017

Høy sittestilling og meget god sikt. Oversiktelig og lesbar instrumentering. Navigasjon må skje via tilkoblet mobil. Merkbar hjulstøy i høyere fart. Bilen ligger bra på veien og har gode kjøreegenskaper. Formidabel plassutnyttelse! Beinplassen bak er som i en stor bil. Bagasjerommet har bra volum. Baksetene kan legges ned og gir nesten flatt gulv. Oppgitt realistisk rekkevidde 38 mil, vi kjørte en måling med et forbruk som ville gitt 34 mil. orvent mellom 25 og 40 mil avhengig av utetemperatur. NB! Prisen april 2017 da testen ble utført var 289.900 kr. Ny pris april 2019 er 359.900 kr.

Les hele testen