Om tjenesten

Bilguiden er tjenesten som hjelper deg med å gjøre det beste valget når du skal kjøpe nybil. Vi skal la deg oppdage alle de aktuelle modellene du faktisk har å velge blant ut fra et gitt budsjett og personlige krav, og så hjelpe deg med å finne akkurat den modellen som er best for deg.

Selv om du kanskje kjenner til de store og kjente merkene sine modeller i din prisklasse, vet du egentlig hva de mindre bilprodusentene tilbyr? Og hvor mange varianter av én bilmodell det faktisk finnes? For å ta et eksempel; Volkswagen Golf, en av Norges mest populære modeller, finnes i hele 117 varianter bare for den nyeste modellen. Og om du har et budsjett på mellom 300 000 og 400 000 kroner, så har du faktisk hele 110 modeller å velge blant?

Når de faktiske valgmulighetene dine er så store, er det ikke bare penger å spare på å velge den beste bilen for deg. Du vil også kunne oppdage helt nye opplevelser, funksjoner og løsninger du vil sette pris på.

Bilguiden er en 100 % gjennomsiktig tjeneste som viser alle tilgjengelige modeller, ut fra kriteriene du setter. I oversikten sorterer vi modellene kun etter pris, og rangeringen i listen lar seg ikke påvirke av eventuelle kommersielle samarbeid.

Vår målsetning med denne tjenesten er å gi forbrukere en god oversikt over nybilmarkedet, og å hjelpe deg med å ta det beste valget når du kjøper du ny bil.

Tjenesten er utviklet Verdens Gang AS, som er et heleid selskap under Schibsted AS.

Slik finner vi beste bil

For å sikre at tjenesten til enhver tid har alle nye biler i Norge, og korrekt informasjon om dette, har vi inngått en distribusjonsavtale med Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV). OFV henter data om alle nybiler fra importørene i Norge, og går gjennom dataene manuelt for å sikre høy datakvalitet. Dataene oppdateres en gang i døgnet.

Kravet for at vi presenterer en bil i listen er at den markedsføres for salg i Norge. Det betyr at du også vil oppdage biler som er på vei til Norge, selv om de ikke er i aktivt salg enda.

På toppen av datasettet har vi bygget vår egen søkealgoritme som kategoriserer og sammenstiller informasjon om bilmerker, serier, modeller, varianter og ikke minst funksjoner Støttet av data om hver enkelt variant kan vi presentere en sammenligning som hjelper deg i jakten på ny bil.

Prisen vi presenterer er de offisielle listeprisene til modellen i Norge. Det betyr at dette ikke nødvendigvis er endelig salgspris. Den største variabelen her er hvor du bor i landet, da fraktprisen naturlig nok er ulik desto lenger bilen må fraktes. Hovedregelen er at desto lenger unna Drammen du bor, der de fleste biler importeres i Norge, desto dyrere er fraktprisen for forhandleren.

Enkelte funksjoner ved en bil, for eksempel sikkerhetsassistenter, underholdningssystem og vinterpakker, er for enkelte modeller ekstrautstyr. Prisen for ekstrautstyret du ønsker inkluderer vi i prisen vi presenterer til deg. Det betyr at om du i søket for tjenesten velger at du vil ha aktiv fartsholder, varme i rattet og nødstopp for fotgjengere, så vil vi vise deg bilene som både har dette som standard, og som ekstrautstyr. For biler der funksjonen er ekstrautstyr, legger vi til prisen for dette i listeprisen vi presenterer til deg, slik at du kan gjøre en reell sammenligning.

Tilbakemeldinger, ris og ros

Vi jobber hardt for at all informasjon skal være så korrekt og oppdatert som mulig, men tar forbehold om feil. Vi setter veldig pris på om du kan si fra hvis du oppdager feil. Vi vil også gjerne høre dine generelle tilbakemeldinger om tjenesten, både ris og ros.

Kontaktinformasjon finner du her


Nyttige lenker…