1/4 Mitsubishi i-MiEV kombikupé sett forfra Foto: Mitsubishi
2/4 Mitsubishi i-MiEV kombikupé sett bakfra Foto: Mitsubishi
3/4 Mitsubishi i-MiEV kombikupé interiør Foto: Mitsubishi
4/4 Mitsubishi i-MiEV kombikupé sett fra siden Foto: Mitsubishi

Mitsubishi i-MiEV

164 620,-

MotortypeElektrisk
ChassisKombikupé
GirkasseAutomat
Bagasjerom235 liter
Hestekrefter67 hk
Rekkevidde105 km

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Mitsubishi i-MiEV er en lett og liten liten kombikupé, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet en enkel hverdagsbil for kortere turer og for navigering i trange bygater. Elbilen er samtidig blant de slankere bilmodellene du kan kjøpe. Bagasjerommet er på 235 liter og dermed av en mindre størrelse, som nok henger godt sammen med at dette er en liten kombikupé. Selv om bilen er liten får du fem dører og fire seter. i-MiEV er videre en bil som er 3,475 meter lang, ikke mer enn 1,475 meter bred og veier kun 1,11 tonn. Mitsubishi i-MiEV er en beskjeden og rimelig bil, der den billigste versjonen av modellen ikke har firehjulstrekk. Elbilen har ikke hengerfeste, og det er ikke mulig å få dette ettermontert.

i-MiEV er en elbil men rekkevidde fra 105 kilometer etter WLTP-standarden. Med den rekkevidden er denne elbilen dermed blant de med kortere rekkevidde på markedet, som helt generelt nok gjør bilen passende til de kortere transportetappene, som til til og fra jobb. i-MiEV er å få kjøpt i én varianter. Som er seg naturlig med en elbil, så kommer denne selvsagt med automatgir. Siden i-MiEV er elektrisk, kan du generelt sett forvente en motor med rask reaksjon, selv for en bil på 1,11 tonn. Bilen er samtidig en av de lavere prisede bilene på markedet, og den blant de noe mindre kvikke elbilene på markedet. Garantien er fem år, eller 100 000 kilometer.

Siden dette er en liten og lavere priset bil har Mitsubishi i-MiEV forståelig tynnere utvalg av utstyr. Elbilen kommer som standard med åtte kollisjonsputer, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; men dette kan koste ekstra. Ekstrautstyret varierer i pris avhengig av pakkeløsninger, men du vil se listeprisene i utstyrstabellen.

Det finnes én variant av Mitsubishi i-MiEV.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »