1/4 Mercedes-Benz SL kabriolet sett forfra Foto: Mercedes-Benz
2/4 Mercedes-Benz SL kabriolet sett bakfra Foto: Mercedes-Benz
3/4 Mercedes-Benz SL kabriolet interiør Foto: Mercedes-Benz
4/4 Mercedes-Benz SL kabriolet sett fra siden Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz SL

1 325 000,-

MotortypeBensin
ChassisKabriolet
GirkasseAutomat
Bagasjerom345 liter
Hestekrefter367 hk
Antall gir9 gir

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Mercedes-Benz SL er en mellomtung og stor stor kabriolet, og ut fra bilens størrelse er den nok blant annet stor nok for familien og når du trenger ekstra plass og kjøreopplevelse på tur. Bilen er også en av de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Bagasjerommet er på 345 liter og dermed blant de mellomstore bagasjerommene, men dette er tross alt en stor kabriolet. Når du først kjøper en stor bil som dette får du selvsagt to dører og to seter. SL er videre en bil som er 4,631 meter lang, fine 1,877 meter bred og veier fine 1,66 tonn. Mercedes-Benz SL er en røslig og sterkere priset bil, der forøvrig den enkleste utstyrsvarianten ikke fås med firehjulstrekk. Bilen har ikke hengerfeste, og det er ikke mulig å få dette ettermontert.

SL er å få kjøpt i én varianter. Bilen kommer som en bensinbil, og du får den med automatgir. Den vil akselerere fra null til hundre kilometer i timen på 4,9 sekunder, noe som gjør den til en bil med meget god akselerasjon, og toppfarten er på 250 kilometer i timen. SL er tross alt en bil i den høyere prisklassen på markedet, så man kan med denne bilen få en lynrask akselerasjon. Bilen leveres med en garanti på fem år, eller 100 000 km.

Som en stor og høyere priset bil har Mercedes-Benz SL bredt utvalg av utstyr. Bilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, panorama soltak, kollisjonsvarsler, og automatisk nødbrems for fotgjengere, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, automatisk nødbrems når bilen holder høy hastighet, innfellbare speil, nøkkelfri lås, ryggekamera, elektrisk bagasjeluke, dynamisk fartsholder, men dette kan koste ekstra. Nøyaktig listepris ser du i utsyrstabellen, og merk at forhandlerne gjerne selger utstyret i pakker.

Det finnes én variant av Mercedes-Benz SL.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Relaterte artikler