1/4 Mercedes-Benz GLE SUV sett forfra Foto: Mercedes-Benz
2/4 Mercedes-Benz GLE SUV sett bakfra Foto: Mercedes-Benz
3/4 Mercedes-Benz GLE SUV interiør Foto: Mercedes-Benz
4/4 Mercedes-Benz GLE SUV sett fra siden Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz GLE

908 000,-

MotortypeHybrid / Hybrid (ikke-ladbar) / Diesel
ChassisSUV
GirkasseAutomat
Bagasjerom630 liter
Hestekrefter245 - 489 hk
Rekkevidde93 km

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Mercedes-Benz GLE er en tung og anvendelig stor SUV, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet romslig til hverdagsaktiviteter og for familieturer til sjøkant og hytta. Bilen er samtidig blant de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Bagasjerommet er på 630 liter og dermed ekstra stort, men dette er tross alt en stor SUV. Med en bil på denne størrelsen er det kanskje ikke overraskende at bilen kommer med fem dører og fem seter. GLE strekker seg 4,924 meter lang, hyggelige 2,022 meter bred og veier så mye som 2,58 tonn. Mercedes-Benz GLE er en røslig og sterkere priset bil, der den rimeligste utstyrsvarianten fås med firehjulstrekk. Bilen har hengerfeste som et valg, montert av fabrikken, og bilen kan da trekke en nyttelast på 3500 kilo.

GLE eksisterer som åtte varianter. Du får den som en ladbar hybridbil, dieselbil og ikke-ladbar hybridbil, og du får den med automatgir. Fra du klemmer ned gasspedalen og til du når hundre kilometer i timen vil det ta 6,8 sekunder, noe som gjør den til en bil med meget god akselerasjon, og toppfarten er på 210 kilometer i timen. GLE er tross alt en av de noe mer kostbare modellene på markedet, så man kan med denne bilen få en lynrask akselerasjon. Som nybil får du en garanti på fem år, eller 100 000 km.

Når dette er en stor og høyere priset bil har Mercedes-Benz GLE stort utvalg av utstyr. Bilen kommer som standard med ni kollisjonsputer, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, elektrisk seteregulering, elektrisk bagasjeluke, innfellbare speil, ryggekamera, automatisk nødbrems for fotgjengere, kollisjonsvarsler, og automatisk nødbrems når bilen holder høy hastighet, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; nøkkelfri lås, dynamisk fartsholder, panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Ekstrautstyret varierer i pris avhengig av pakkeløsninger, men du vil se listeprisene i utstyrstabellen.

Det finnes 8 forskjellige varianter av Mercedes-Benz GLE.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Tester