1/4 Mercedes-Benz GLC SUV sett forfra Foto: Mercedes-Benz
2/4 Mercedes-Benz GLC SUV sett bakfra Foto: Mercedes-Benz
3/4 Mercedes-Benz GLC SUV interiør Foto: Mercedes-Benz
4/4 Mercedes-Benz GLC SUV sett fra siden Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz GLC

635 000,-

MotortypeHybrid / Hybrid (ikke-ladbar) / Diesel
ChassisSUV
GirkasseAutomat
Bagasjerom395 - 550 liter
Hestekrefter194 - 330 hk
Rekkevidde43 - 45 km

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Mercedes-Benz GLC er en tung og anvendelig mellomstor SUV, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet fin til det meste av bruk og for familieturer til sjøkant og hytta. Bilen er samtidig blant de mellombrede variantene der ute. Bagasjerommet er på 395 liter og dermed av god størrelse, og litt avhengig av bruk tror vi dette passer sammen med at bilen er en mellomstor SUV. Dette er en mellomstor bil med fem dører og fem seter. GLC strekker seg 4,658 meter lang, fine 1,89 meter bred og veier så mye som 1,955 tonn. Mercedes-Benz GLC er en romslig og høyere priset bil, der den billigste versjonen av modellen har firehjulstrekk. Bilen har hengerfeste som et valg, montert av fabrikken, og bilen kan da trekke en nyttelast på 2000 kg.

GLC er å få kjøpt i sju varianter. Bilen kommer som en ladbar hybridbil, dieselbil og ikke-ladbar hybridbil, og du får den med automatgir. Den vil akselerere fra null til hundre kilometer i timen på 5,7 sekunder, noe som gjør den til en bil med meget god akselerasjon, og toppfarten er på 230 km/t. GLC er tross alt en bil i den høyere prisklassen på markedet, så man får en hurtighet deretter. Som nybil får du en garanti på fem år, eller 100 000 km.

Når dette er en mellomstor og noe dyrere bil har Mercedes-Benz GLC bredt tilbud av ekstrautstyr. Bilen kommer som standard med ni kollisjonsputer, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, ryggekamera, elektrisk seteregulering, automatisk nødbrems når bilen holder høy hastighet, kollisjonsvarsler, og automatisk nødbrems for fotgjengere, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; innfellbare speil, nøkkelfri lås, dynamisk fartsholder, panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Ekstrautstyret varierer i pris avhengig av pakkeløsninger, men du vil se listeprisene i utstyrstabellen.

Det finnes 13 forskjellige varianter av Mercedes-Benz GLC.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Tester