1/6 Mercedes-Benz EQC SUV sett forfra
2/6 Mercedes-Benz EQC SUV sett bakfra
3/6 Mercedes-Benz EQC SUV interiør
4/6 Mercedes-Benz EQC SUV sett fra siden
Del på Facebook

Mercedes-Benz EQC

Pris fra kr 604 000,-

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

  • Elbil
  • Suv
  • 500 liter bagasjerom
  • 417 km rekkevidde
  • 22.2 kWh/100km (NEDC)
  • 408 hestekrefter

Mercedes-Benz EQC er en tung og stor stor SUV, og med en størrelse som dette er nok bilen blant annet stor nok for familien og for familieturer til sjøkant og hytta. Elbilen er og blant de mellombrede variantene der ute. Bagasjerommet er på 500 liter og dermed en fullt brukbar størrelse, men dette er tross alt en stor SUV. Med en bil på denne størrelsen er det kanskje ikke overraskende at bilen kommer med fem dører og fem seter. EQC er videre en bil som er 4,762 meter lang, hyggelige 1,884 meter bred og veier opptil 2,42 tonn. Mercedes-Benz EQC er en røslig og høyere priset bil, der den billigste versjonen av modellen har firehjulstrekk. Elbilen kan fås med hengerfeste montert fra fabrikk, og bilen kan da trekke en nyttelast på 1800 kg.

EQC har en rekkevidde fra 417 kilometer etter WLTP-standarden. Med den rekkevidden er denne elbilen dermed blant de med fin rekkevidde, og ut fra det vil vi tro at bilen er god til både korte og mellomlange turer. EQC kommer i én varianter. Elbilen får du naturlig nok med automatgir. Siden EQC er elektrisk, vil du takket være elektromotoren generelt sett få en kvikk akselerasjon, selv om bilen veier 2,42 tonn. Elbilen er samtidig en av de noe mer kostbare modellene på markedet, og den er en av de kvikkeste bilene på markedet. Bilen leveres med en garanti på fem år, eller 100 000 km.

Når dette er en stor og høyere priset bil har Mercedes-Benz EQC stort tilbud av ekstrautstyr. Elbilen kommer som standard med ni kollisjonsputer, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, innfellbare speil, automatisk nødbrems for fotgjengere, ryggekamera, automatisk nødbrems når bilen holder høy hastighet, parkeringsassistent, kollisjonsvarsler, elektrisk bagasjeluke, nøkkelfri lås, og elektrisk seteregulering, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; dynamisk fartsholder, men dette kan koste ekstra. Nøyaktig listepris ser du i utsyrstabellen, og merk at forhandlerne gjerne selger utstyret i pakker.

Spesifikasjoner om 1 variant

EQC 400 4MATIC - 2020

Pris fra kr 604 000,-

Lys
Dynamisk lysspredning hovedlys
Automatisk fjernlysdimmer
LED hovedlys
Utvendig
Elektrisk soltak
+ kr 9030,-
Bakluke, elektrisk åpning
Oppvarmet speil
Elektrisk innfellbare speil
Fabrikkmontert hengerfeste
+ kr 8260,-
Innvendig
Elektrisk seteregulering foran
Oppvarmet baksete
+ kr 2800,-
Ryggekamera
Nøkkelfri lås/start
Oppvarmet ratt
+ kr 2240,-
Head-Up display
+ kr 8520,-
Kjøreassistenter
Avstandsfølere foran og bak
Parkeringsassistent
Fartsholder, normal
Dynamisk fartsholder
+ kr 10 840,-
Sikkerhet
Kollisjonsvarsler
AEB: Høy hastighet
AEB: Lav hastighet
AEB: Fotgjenger
Blindsoneovervåker
Utstyrskommentar

Dynamisk fartsholder, køassistent og unnamanøverassistent leveres sammen i kjøreassistentpakke til 10840,-