1/10 Mercedes-Benz E-klasse sedan sett forfra Foto: Mercedes-Benz
2/10 Mercedes-Benz E-klasse sedan sett bakfra Foto: Mercedes-Benz
3/10 Mercedes-Benz E-klasse sedan interiør Foto: Mercedes-Benz
4/10 Mercedes-Benz E-klasse sedan sett fra siden Foto: Mercedes-Benz
5/10 Mercedes-Benz E-klasse stasjonsvogn sett forfra Foto: Mercedes-Benz
6/10 Mercedes-Benz E-klasse stasjonsvogn sett bakfra Foto: Mercedes-Benz
7/10 Mercedes-Benz E-klasse stasjonsvogn interiør Foto: Mercedes-Benz
8/10 Mercedes-Benz E-klasse stasjonsvogn sett fra siden Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz E-klasse

641 000,-

MotortypeHybrid / Hybrid (ikke-ladbar) / Diesel
ChassisSedan / Stasjonsvogn
GirkasseAutomat
Bagasjerom370 - 640 liter
Hestekrefter194 - 367 hk
Rekkevidde50 - 51 km

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Mercedes-Benz E-klasse er en mellomtung og anvendelig stor sedan, og med en størrelse som dette er nok bilen blant annet romslig nok for en hel familie, og for avslappende kjøreturer med rom for det meste. Bilen er også en av de mellombrede variantene der ute. Bak i bilen får du et bagasjerom på 540 liter, som altså er blant de mellomstore bagasjerommene, men dette er tross alt en stor sedan. Med en bil på denne størrelsen er det kanskje ikke overraskende at bilen kommer med fire dører og fem seter. E-klasse er en bil som er 4,923 meter lang, hyggelige 1,852 meter bred og veier hyggelige 1,63 tonn. Mercedes-Benz E-klasse er en stor, romslig og sterkere priset bil, der forøvrig den enkleste utstyrsvarianten ikke har firehjulstrekk. Bilen kan fås med hengerfeste montert fra fabrikk, og bilen er registrert for en nyttelast på 2100 kg.

E-klasse eksisterer som 17 varianter. Bilen kommer som en dieselbil, ladbar hybridbil og ikke-ladbar hybridbil, og du får den med automatgir. Den vil akselerere fra null til hundre kilometer i timen på 8,4 sekunder, noe som gjør den til er en kapabel og responsiv bil, og toppfarten er på 226 kilometer i timen. E-klasse er tross alt blant modellene med høyere pris på markedet, så man kan forvente en akselerasjon som er midt på treet. Som nybil får du en garanti på fem år, eller 100 000 kilometer.

Som en stor og noe kostbar bil har Mercedes-Benz E-klasse bredt tilbud av ekstrautstyr. Bilen kommer som standard med ni kollisjonsputer, elektrisk seteregulering, automatisk nødbrems når bilen holder høy hastighet, og automatisk nødbrems for fotgjengere, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; innfellbare speil, nøkkelfri lås, ryggekamera, dynamisk fartsholder, panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Akkruat hva utstyret koster, og hva som er inkludert, ser du i utstyrstabellen. Merk at forhandlere gjerne selger ekstrautstyr i spesifiserte pakker

Det finnes 16 forskjellige varianter av Mercedes-Benz E-klasse.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Tester

VG mener

Mye bedre kondis

17.03.2019

Komfortabel og luksuriøs ladbar hybrid, med mye bedre el-rekkevidde. Når du ikke har strøm igjen, går E 300 de billig, med lavt dieselforbruk. Drivlinjen passer kjøremønster med mye småkjøring, gode lademuligheter og langkjøring utenom by. Bagasjerommet er ikke optimalt konstruert, som stjeler noe plass. Nydelig kjøreegenskaper, suverene seter.

Les hele testen