1/4 Mercedes-Benz CLS AMG kupé sett forfra Foto: Mercedes-Benz
2/4 Mercedes-Benz CLS AMG kupé sett bakfra Foto: Mercedes-Benz
3/4 Mercedes-Benz CLS AMG kupé interiør Foto: Mercedes-Benz
4/4 Mercedes-Benz CLS AMG kupé sett fra siden Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz CLS AMG

1 315 000,-

MotortypeHybrid (ikke-ladbar)
ChassisKupé
GirkasseAutomat
Bagasjerom520 liter
Hestekrefter435 hk
Antall gir9 gir

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Mercedes-Benz CLS AMG er en kraftig og romslig stor kupé, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet stor nok for familien og for familieturer til sjøkant og hytta. Bilen er også en av de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Bagasjerommet er på 520 liter og dermed av god størrelse, og litt avhengig av bruk tror vi dette passer sammen med at bilen er en stor kupé. Med en bil på denne størrelsen er det kanskje ikke overraskende at bilen kommer med fire dører og fire seter. CLS AMG er videre en bil som er 4,988 meter lang, fine 1,89 meter bred og veier opptil 1,905 tonn. Mercedes-Benz CLS AMG er en stor, romslig og sterkere priset bil, der den rimeligste utstyrsvarianten har firehjulstrekk. Bilen har hengerfeste som et valg, montert av fabrikken, og bilen kan da trekke en nyttelast på 1900 kg.

CLS AMG er å få kjøpt i én varianter. Bilen kommer som en ikke-ladbar hybridbil, og du får den med automatgir. Akselerasjonen fra 0 til 100 km/t er på 4,5 sekunder, noe som gjør den til en meget rask bil som nok vil klistre deg til setet, og toppfarten er på 250 km/t. CLS AMG er tross alt en bil i den høyere prisklassen på markedet, så man får en hurtighet deretter. Garantien er fem år, eller 100 000 kilometer.

Som en stor og noe dyrere bil har Mercedes-Benz CLS AMG bredt utvalg av utstyr. Bilen kommer som standard med sju kollisjonsputer, elektrisk seteregulering, automatisk nødbrems for fotgjengere, kollisjonsvarsler, ryggekamera, innfellbare speil, og automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; nøkkelfri lås, elektrisk bagasjeluke, dynamisk fartsholder, men dette kan koste ekstra. Ekstrautstyret varierer i pris avhengig av pakkeløsninger, men du vil se listeprisene i utstyrstabellen.

Det finnes én variant av Mercedes-Benz CLS AMG.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »