1/8 Mercedes-Benz C-klasse sedan sett forfra Foto: Mercedes-Benz
2/8 Mercedes-Benz C-klasse sedan sett bakfra Foto: Mercedes-Benz
3/8 Mercedes-Benz C-klasse sedan interiør Foto: Mercedes-Benz
4/8 Mercedes-Benz C-klasse sedan sett fra siden Foto: Mercedes-Benz
5/8 Mercedes-Benz C-klasse stasjonsvogn sett forfra Foto: Mercedes-Benz
6/8 Mercedes-Benz C-klasse stasjonsvogn sett bakfra Foto: Mercedes-Benz
7/8 Mercedes-Benz C-klasse stasjonsvogn interiør Foto: Mercedes-Benz
8/8 Mercedes-Benz C-klasse stasjonsvogn sett fra siden Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz C-klasse

437 000,-

MotortypeHybrid / Hybrid (ikke-ladbar) / Bensin / Diesel
ChassisSedan / Stasjonsvogn
GirkasseAutomat / Manuell
Bagasjerom300 - 490 liter
Hestekrefter156 - 333 hk
Rekkevidde52 - 56 km

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Mercedes-Benz C-klasse er en middels tung og kapabel mellomstor sedan, og ut fra bilens størrelse er den nok blant annet passende til vanlig bruk og for avslappende kjøreturer med rom for det meste. Bilen er samtidig blant de mellombrede variantene der ute. Bak i bilen får du et bagasjerom på 455 liter, som altså er blant de mellomstore bagasjerommene, men dette er tross alt en mellomstor sedan. Dette er en mellomstor bil med fire dører og fem seter. C-klasse er videre en bil som er 4,686 meter lang, fine 1,81 meter bred og veier hyggelige 1,365 tonn. Mercedes-Benz C-klasse er en mellomstor, fin og godt priset bil, der forøvrig den enkleste utstyrsvarianten ikke har firehjulstrekk. Bilen kan fås med hengerfeste montert fra fabrikk, og bilen kan da trekke en nyttelast på 1800 kilo.

C-klasse eksisterer som 25 varianter. Du får den som en bensinbil, dieselbil, ikke-ladbar hybridbil og ladbar hybridbil, og du får den også både med manuelt gir og automatgir. Fra du klemmer ned gasspedalen og til du når hundre kilometer i timen vil det ta 8,2 sekunder, noe som gjør den til en bil med en spenstig akselerasjon ut av blokka, og toppfarten er på 225 kilometer i timen. C-klasse er tross alt en bil med middels prisnivå på markedet, så man kan forvente en akselerasjon som er midt på treet. Bilen leveres med en garanti på fem år, eller 100 000 kilometer.

Som en mellomstor og hyggelig priset bil har Mercedes-Benz C-klasse bredt tilbud av ekstrautstyr. Bilen kommer som standard med sju kollisjonsputer, automatisk nødbrems for fotgjengere, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, kollisjonsvarsler, automatisk nødbrems når bilen holder høy hastighet, og ryggekamera, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; innfellbare speil, nøkkelfri lås, elektrisk bagasjeluke, elektrisk seteregulering, dynamisk fartsholder, men dette kan koste ekstra. Akkruat hva utstyret koster, og hva som er inkludert, ser du i utstyrstabellen. Merk at forhandlere gjerne selger ekstrautstyr i spesifiserte pakker

Det finnes 25 forskjellige varianter av Mercedes-Benz C-klasse.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »