1/4 Mercedes-Benz A-klasse AMG kombikupé sett forfra Foto: Mercedes-Benz
2/4 Mercedes-Benz A-klasse AMG kombikupé sett bakfra Foto: Mercedes-Benz
3/4 Mercedes-Benz A-klasse AMG kombikupé interiør Foto: Mercedes-Benz
4/4 Mercedes-Benz A-klasse AMG kombikupé sett fra siden Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz A-klasse AMG

668 000,-

MotortypeBensin
ChassisKombikupé
GirkasseAutomat
Bagasjerom370 liter
Hestekrefter306 - 422 hk
Antall gir7 - 8 gir

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Mercedes-Benz A-klasse AMG er en middels tung og kapabel mellomstor kombikupé, og ut fra bilens størrelse er den nok blant annet passende til vanlig bruk og for familieturer til sjøkant og hytta. Bilen er og blant de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Bak i bilen får du et bagasjerom på 370 liter, som altså er blant de mellomstore bagasjerommene, og litt avhengig av bruk tror vi dette passer sammen med at bilen er en mellomstor kombikupé. Siden bilen er av middels størrelse får du fem dører og fem seter. A-klasse AMG er videre en bil som er 4,436 meter lang, hyggelige 1,796 meter bred og veier fine 1,48 tonn. Mercedes-Benz A-klasse AMG er en romslig og høyere priset bil, der forøvrig den enkleste utstyrsvarianten fås med firehjulstrekk. Bilen kan konfigureres med hengerfeste, og bilen kan da trekke en nyttelast på 1800 kg.

A-klasse AMG eksisterer som tre varianter. Bilen kommer som en bensinbil, og du får den med automatgir. Fra du klemmer ned gasspedalen og til du når hundre kilometer i timen vil det ta 4,7 sekunder, noe som gjør den til en bil med meget god akselerasjon, og toppfarten er på 250 kilometer i timen. A-klasse AMG er tross alt blant modellene med høyere pris på markedet, så man får en hurtighet deretter. Bilen leveres med en garanti på fem år, eller 100 000 km.

Når dette er en mellomstor og noe kostbar bil har Mercedes-Benz A-klasse AMG stort tilbud av ekstrautstyr. Bilen kommer som standard med sju kollisjonsputer, innfellbare speil, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, kollisjonsvarsler, automatisk nødbrems når bilen holder høy hastighet, ryggekamera, elektrisk seteregulering, og automatisk nødbrems for fotgjengere, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; nøkkelfri lås, dynamisk fartsholder, panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Nøyaktig listepris ser du i utsyrstabellen, og merk at forhandlerne gjerne selger utstyret i pakker.

Det finnes 2 forskjellige varianter av Mercedes-Benz A-klasse AMG.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »