1/8 Mercedes-Benz A-klasse kombikupé sett forfra Foto: Mercedes-Benz
2/8 Mercedes-Benz A-klasse kombikupé sett bakfra Foto: Mercedes-Benz
3/8 Mercedes-Benz A-klasse kombikupé interiør Foto: Mercedes-Benz
4/8 Mercedes-Benz A-klasse kombikupé sett fra siden Foto: Mercedes-Benz
5/8 Mercedes-Benz A-klasse sedan sett forfra Foto: Mercedes-Benz
6/8 Mercedes-Benz A-klasse sedan sett bakfra Foto: Mercedes-Benz
7/8 Mercedes-Benz A-klasse sedan interiør Foto: Mercedes-Benz
8/8 Mercedes-Benz A-klasse sedan sett fra siden Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz A-klasse

438 000,-

MotortypeHybrid
ChassisKombikupé
GirkasseAutomat
Bagasjerom310 liter
Hestekrefter218 hk
Rekkevidde68 km

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Mercedes-Benz A-klasse er en lett og kapabel mellomstor kombikupé, og med en størrelse som dette er nok bilen blant annet fin til det meste av bruk og for familieturer til sjøkant og hytta. Bilen er også en av de mellombrede variantene der ute. Bagasjerommet er på 370 liter og dermed av god størrelse, men dette er tross alt en mellomstor kombikupé. Siden bilen er av middels størrelse får du fem dører og fem seter. A-klasse er videre en bil som er 4,419 meter lang, hyggelige 1,796 meter bred og veier bare 1,275 tonn. Mercedes-Benz A-klasse er en god og godt priset bil, der forøvrig den enkleste utstyrsvarianten ikke fås med firehjulstrekk. Bilen kan konfigureres med hengerfeste, og bilen er registrert for en nyttelast på 1400 kilo.

A-klasse eksisterer som 21 varianter. Bilen kommer som en bensinbil, dieselbil og ladbar hybridbil, og du får den også både med manuelt gir og automatgir. Den vil akselerere fra null til hundre kilometer i timen på åtte sekunder, noe som gjør den til er en kapabel og responsiv bil, og toppfarten er på 225 km/t. A-klasse er tross alt blant modellene med hyggelig pris på markedet, så man har ikke nødvendigvis akselerasjon og hurtighet i fokus. Som nybil får du en garanti på fem år, eller 100 000 kilometer.

Siden dette er en mellomstor og mellomdyr bil har Mercedes-Benz A-klasse bredt tilbud av ekstrautstyr. Bilen kommer som standard med sju kollisjonsputer, automatisk nødbrems for fotgjengere, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, kollisjonsvarsler, og ryggekamera, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; automatisk nødbrems når bilen holder høy hastighet, innfellbare speil, nøkkelfri lås, dynamisk fartsholder, panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Akkruat hva utstyret koster, og hva som er inkludert, ser du i utstyrstabellen. Merk at forhandlere gjerne selger ekstrautstyr i spesifiserte pakker

Det finnes 3 forskjellige varianter av Mercedes-Benz A-klasse.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Tester

VG mener

Griselekker!

07.07.2018

Dette er en bil som er i førersetet i denne klassen. Dette er komfortabelt, funksjonelt og høyteknologisk. Når man får denne bilen under huden, da kjenner du på nydelig kjøreegenskaper og et akseptabelt støynivå. Man trenger mer enn noen dager for å bli kjent med alle nyvinningene. Et sort pluss for tilrettelegging for styring av funksjoner på flere måter. Tommelstyringen på rattet er finfin, du kan ha to hender solid på rattet.

Les hele testen