1/8 Mazda MX-5 kabriolet sett forfra
2/8 Mazda MX-5 kabriolet sett bakfra
3/8 Mazda MX-5 kabriolet interiør
4/8 Mazda MX-5 kabriolet sett fra siden
5/8 Mazda MX-5 kupé sett forfra
6/8 Mazda MX-5 kupé sett bakfra
7/8 Mazda MX-5 kupé interiør
8/8 Mazda MX-5 kupé sett fra siden

Mazda MX-5

338 600,-

MotortypeBensin
ChassisKupé / Kabriolet
GirkasseAutomat / Manuell
Bagasjerom127 - 130 liter
Hestekrefter132 - 184 hk
Antall gir6 gir

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Mazda MX-5 er en lett og fin mellomstor kabriolet, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet ypperlig for de fleste bruksformer og for både hverdagstransport og hytteturer. Bilen er også en av de mellombrede variantene der ute. Bagasjerommet er på 130 liter og dermed blant de mindre, men dette er tross alt en mellomstor kabriolet. Siden bilen er av middels størrelse får du to dører og to seter. MX-5 er en bil som er 3,915 meter lang, fine 1,735 meter bred og veier ikke mer enn 0,996 tonn. Mazda MX-5 er en god og rimelig bil, der den rimeligste utstyrsvarianten ikke har firehjulstrekk. Bilen kommer uten hengerfeste, og siden bilen ikke er registrert for dette kan det ikke ettermonteres.

MX-5 kommer i elleve varianter. Bilen kommer som en bensinbil, og du får den også både med manuelt gir og automatgir. Fra du klemmer ned gasspedalen og til du når hundre kilometer i timen vil det ta 8,3 sekunder, noe som gjør den til en bil med en spenstig akselerasjon ut av blokka, og toppfarten er på 204 km/t. MX-5 er tross alt en av de billigere variantene på markedet, så man har kanskje ikke mest fokus på hurtigheten. Garantien er fem år, eller 100 000 km.

Når dette er en mellomstor og billigere bil har Mazda MX-5 likevel et godt utvalg av utstyr. Bilen kommer som standard med fire kollisjonsputer, automatisk nødbrems for fotgjengere, nøkkelfri lås, ryggekamera, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, og kollisjonsvarsler, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; men dette kan koste ekstra. Akkruat hva utstyret koster, og hva som er inkludert, ser du i utstyrstabellen. Merk at forhandlere gjerne selger ekstrautstyr i spesifiserte pakker

Det finnes 11 forskjellige varianter av Mazda MX-5.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Relaterte artikler