1/3 Foto: Mazda
2/3 Foto: Mazda
3/3 Foto: Mazda

Mazda MX-30

239 000,-

MotortypeElektrisk
ChassisSUV
GirkasseAutomat
Bagasjerom341 - 366 liter
Hestekrefter145 hk
Rekkevidde200 km

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Mazda MX-30 er en mellomtung og kapabel mellomstor SUV, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet passende til vanlig bruk og når du trenger ekstra plass og kjøreopplevelse på tur. Elbilen er samtidig blant de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Bak i bilen får du et bagasjerom på 366 liter, som altså er av god størrelse, og litt avhengig av bruk tror vi dette passer sammen med at bilen er en mellomstor SUV. Dette er en mellomstor bil med fem dører og fem seter. MX-30 strekker seg 4,395 meter lang, hyggelige 1,795 meter bred og veier fine 1,645 tonn. Mazda MX-30 er en romslig og lavere priset bil, der den rimeligste utstyrsvarianten ikke fås med firehjulstrekk. Elbilen kommer uten hengerfeste, og siden bilen ikke er registrert for dette kan det ikke ettermonteres.

MX-30 er en elbil men rekkevidde fra 200 kilometer etter WLTP-standarden. Dette gjør at elbilen er blant de med noe kortere rekkevidde enn elbiler flest, som trolig vil gjøre bilen ypperlig til pendling og korte turer. MX-30 kommer i fire varianter. Elbilen får du naturlig nok med automatgir. Siden MX-30 er elektrisk, vil du trolig merke akselerasjonen fra elmotoren mer enn i andre tilsvarende bensin/diesel-biler, selv om bilen veier 1,645 tonn. Videre er dette blant de rimelige modellene på markedet, og den er en helt anstendig bil ut av startblokka, når vi ser på akselerasjonen. Garantien er fem år, eller 100 000 kilometer.

Når dette er en mellomstor og lavere priset bil har Mazda MX-30 solid utvalg av utstyr. Elbilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, dynamisk fartsholder, innfellbare speil, automatisk nødbrems for fotgjengere, og ryggekamera, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; men dette kan koste ekstra. Nøyaktig listepris ser du i utsyrstabellen, og merk at forhandlerne gjerne selger utstyret i pakker.

Det finnes 5 forskjellige varianter av Mazda MX-30.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »