1/4 Mazda CX-5 SUV sett forfra Foto: Mazda
2/4 Mazda CX-5 SUV sett bakfra Foto: Mazda
3/4 Mazda CX-5 SUV interiør Foto: Mazda
4/4 Mazda CX-5 SUV sett fra siden Foto: Mazda

Mazda CX-5

418 700,-

MotortypeBensin / Diesel
ChassisSUV
GirkasseAutomat
Bagasjerom503 - 506 liter
Hestekrefter165 - 194 hk
Antall gir6 gir

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Mazda CX-5 er en god og anvendelig mellomstor SUV, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet passende til vanlig bruk og når du trenger ekstra plass og kjøreopplevelse på tur. Bilen er også en av de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Bak i bilen får du et bagasjerom på 506 liter, som altså er av god størrelse, som nok henger godt sammen med at dette er en mellomstor SUV. Dette er en mellomstor bil med fem dører og fem seter. CX-5 strekker seg 4,55 meter lang, fine 1,84 meter bred og veier fine 1,48 tonn. Mazda CX-5 er en god og godt priset bil, der den billigste versjonen av modellen ikke har firehjulstrekk. Bilen leveres uten hengerfeste fra fabrikk, men det kan være mulig å få dette fra forhandleren din, og bilen er registrert for en nyttelast på 1800 kilo.

CX-5 kommer i elleve varianter. Bilen kommer som en bensinbil og dieselbil, og du får den også både med automatgir og manuelt gir. Den vil akselerere fra null til hundre kilometer i timen på 10,4 sekunder, noe som gjør den til en bil med en spenstig akselerasjon ut av blokka, og toppfarten er på 201 kilometer i timen. CX-5 er tross alt blant modellene med hyggelig pris på markedet, så man har ikke nødvendigvis akselerasjon og hurtighet i fokus. Garantien er fem år, eller 100 000 km.

Når dette er en mellomstor og hyggelig priset bil har Mazda CX-5 stort utvalg av utstyr. Bilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, dynamisk fartsholder, kollisjonsvarsler, elektrisk bagasjeluke, automatisk nødbrems for fotgjengere, innfellbare speil, elektrisk seteregulering, nøkkelfri lås, og ryggekamera, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; men dette kan koste ekstra. Akkruat hva utstyret koster, og hva som er inkludert, ser du i utstyrstabellen. Merk at forhandlere gjerne selger ekstrautstyr i spesifiserte pakker

Det finnes 12 forskjellige varianter av Mazda CX-5.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »

Bilens sikkerhet

Standardkonfigurasjon:
Sikkerhet for voksne
95%
Sikkerhet for barn
80%
Sikkerhet for forgjengere
78%
Vurdering av automatiske sikkerhetsfunksjoner
59%

Tester

VG mener

Denne sitter!

31.07.2017

Få biler holder seg like godt i pris som denne, annenhåndsverdien står til seks på terningen. Men den midtlivsoppdaterte bestselger SUV-en har en ikke helpatent radio.

Les hele testen