1/3 Lexus RX SUV sett forfra Foto: Lexus
2/3 Lexus RX SUV sett bakfra Foto: Lexus
3/3 Lexus RX SUV interiør Foto: Lexus

Lexus RX

893 500,-

MotortypeHybrid (ikke-ladbar)
ChassisSUV
GirkasseAutomat
Bagasjerom539 liter
Hestekrefter313 hk

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Lexus RX er en kraftig og stor stor SUV, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet romslig til hverdagsaktiviteter og når du trenger ekstra plass og kjøreopplevelse på tur. Bilen er og blant de middels brede bilmodellene du kan kjøpe. Bagasjerommet er på 539 liter og dermed av god størrelse, og litt avhengig av bruk tror vi dette passer sammen med at bilen er en stor SUV. Med en bil på denne størrelsen er det kanskje ikke overraskende at bilen kommer med fem dører og fem seter. RX er en bil som er 4,89 meter lang, hyggelige 1,895 meter bred og veier hele 2,1 tonn. Lexus RX er en stor, romslig og høyere priset bil, der forøvrig den enkleste utstyrsvarianten har firehjulstrekk. Bilen kommer ikke med hengerfeste sveiset fast av fabrikken, men det kan være mulig å få dette montert i etterkant, og bilen kan da trekke en nyttelast på 2000 kg.

RX eksisterer som fire varianter. Bilen kommer som en ikke-ladbar hybridbil, og du får den med automatgir. Fra du klemmer ned gasspedalen og til du når hundre kilometer i timen vil det ta 7,7 sekunder, noe som gjør den til en helt anstendig bil ut av startblokka, og toppfarten er på 200 km/t. RX er tross alt blant modellene med høyere pris på markedet, så man har kanskje ikke mest fokus på hurtigheten. Som nybil får du en garanti på fem år, eller 160 000 km.

Når dette er en stor og noe dyrere bil har Lexus RX stort utvalg av utstyr. Bilen kommer som standard med ni kollisjonsputer, elektrisk seteregulering, innfellbare speil, dynamisk fartsholder, automatisk nødbrems når bilen holder høy hastighet, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, automatisk nødbrems for fotgjengere, ryggekamera, og nøkkelfri lås, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; men dette kan koste ekstra. Nøyaktig listepris ser du i utsyrstabellen, og merk at forhandlerne gjerne selger utstyret i pakker.

Det finnes 3 forskjellige varianter av Lexus RX.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »