1/4 Land Rover Range Rover Sport SUV sett forfra
2/4 Land Rover Range Rover Sport SUV sett bakfra
3/4 Land Rover Range Rover Sport SUV interiør
4/4 Land Rover Range Rover Sport SUV sett fra siden

Land Rover Range Rover Sport

Pris fra kr 1 126 950,-

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

  • Ladbar hybridbil, dieselbil, bensinbil eller selvladende hybridbil
  • Suv
  • 489 liter bagasjerom
  • Åtte gir
  • 3.3 l/100km (WLTP)
  • 404 hestekrefter

Land Rover Range Rover Sport er en kraftig og stor stor SUV, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet romslig nok for en hel familie, og for familieturer til sjøkant og hytta. Bilen er også en av de mellombrede variantene der ute. Bagasjerommet er på 489 liter og dermed av god størrelse, men dette er tross alt en stor SUV. Som en stor bil har den naturlig nok fem dører og fem seter. Range Rover Sport er videre en bil som er 4,85 meter lang, hyggelige 1,983 meter bred og veier opptil 2,54 tonn. Land Rover Range Rover Sport er en stor, romslig og sterkere priset bil, der forøvrig den enkleste utstyrsvarianten fås med firehjulstrekk. Bilen har hengerfeste som et valg, montert av fabrikken, og bilen er registrert for en nyttelast på 3500 kg.

Range Rover Sport kommer i 24 varianter. Bilen kommer som en ladbar hybridbil, dieselbil, bensinbil og selvladende hybridbil, og du får den med automatgir. Den vil akselerere fra null til hundre kilometer i timen på 6,8 sekunder, noe som gjør den til en bil med meget god akselerasjon, og toppfarten er på 220 km/t. Range Rover Sport er tross alt blant modellene med høyere pris på markedet, så man kan med denne bilen få en lynrask akselerasjon. Som nybil får du en garanti på fem år, eller 100 000 km.

Som en stor og noe dyrere bil har Land Rover Range Rover Sport bredt tilbud av ekstrautstyr. Bilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, elektrisk seteregulering, ryggekamera, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, kollisjonsvarsler, automatisk nødbrems når bilen holder høy hastighet, og automatisk nødbrems for fotgjengere, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; innfellbare speil, nøkkelfri lås, elektrisk bagasjeluke, parkeringsassistent, dynamisk fartsholder, panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Nøyaktig listepris ser du i utsyrstabellen, og merk at forhandlerne gjerne selger utstyret i pakker.

Det finnes 24 forskjellige varianter av Land Rover Range Rover Sport.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »