1/8 Kia Sorento SUV sett forfra Foto: Kia
2/8 Kia Sorento SUV sett bakfra Foto: Kia
3/8 Kia Sorento SUV interiør Foto: Kia
4/8 Kia Sorento SUV sett fra siden Foto: Kia
5/8 Kia Sorento kassevogn sett forfra Foto: Kia
6/8 Kia Sorento kassevogn sett bakfra Foto: Kia
7/8 Kia Sorento kassevogn interiør Foto: Kia
8/8 Kia Sorento kassevogn sett fra siden Foto: Kia

Kia Sorento

589 900,-

MotortypeHybrid (ikke-ladbar) / Diesel
ChassisSUV
GirkasseAutomat
Bagasjerom175 - 187 liter
Hestekrefter202 - 265 hk
Rekkevidde57 km

Hei! Teksten under ble skrevet av VG Bilguiden's trofaste robot­skribent.

Har du lest noe i teksten som ikke helt samsvarer med virkeligheten? Gi oss beskjed på hei@vglab.no, så retter vi det snart opp!

Kia Sorento er en kraftig og kapabel mellomstor kassevogn, og med målene på bilen som utgangspunkt er den nok blant annet passende til vanlig bruk og for familieturer til sjøkant og hytta. Bilen er og blant de mellombrede variantene der ute. Dette er en mellomstor bil med fem dører og to seter. Sorento strekker seg 4,8 meter lang, fine 1,89 meter bred og veier opptil 1,91 tonn. Kia Sorento er en romslig og høyere priset bil, der den billigste versjonen av modellen fås med firehjulstrekk. Bilen kan ikke få hengerfeste montert fra fabrikk, men det kan være mulig å få dette ettermontert fra forhandler, og bilen er registrert for en nyttelast på 2000 kilo.

Sorento eksisterer som fire varianter. Du får den som en dieselbil, og du får den med automatgir. Fra du klemmer ned gasspedalen og til du når hundre kilometer i timen vil det ta 9,4 sekunder, noe som gjør den til er en kapabel og responsiv bil, og toppfarten er på 205 kilometer i timen. Sorento er tross alt en bil i den høyere prisklassen på markedet, så man kan forvente en akselerasjon som er midt på treet. Garantien er sju år, eller 150 000 km.

Når dette er en mellomstor og høyere priset bil har Kia Sorento solid utvalg av utstyr. Bilen kommer som standard med seks kollisjonsputer, elektrisk seteregulering, innfellbare speil, dynamisk fartsholder, ryggekamera, elektrisk bagasjeluke, automatisk nødbrems for fotgjengere, nøkkelfri lås, automatisk nødbrems når bilen holder lav hastighet, og kollisjonsvarsler, for å nevne noe. Noen modeller fås også med ekstrautstyr; panorama soltak, men dette kan koste ekstra. Akkruat hva utstyret koster, og hva som er inkludert, ser du i utstyrstabellen. Merk at forhandlere gjerne selger ekstrautstyr i spesifiserte pakker

Det finnes 4 forskjellige varianter av Kia Sorento.

Se alle varianter, utstyr og spesifikasjoner. »